Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 15-3-2016



Άστατο καιρό στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη με παροδικές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτική Μακεδονίας και της Χαλκιδικής με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.
Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και η Θράκη όπου αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 7 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου