Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σε τιμές ...αυτοκινήτων πωλούνται αρκετά ακίνητα στην Θεσσαλονίκη

Ενοικιάζεται,Πωλείται  ...Δωρίζεται!


  • Πλέον στην αγορά υπάρχουν μεταχειρισμένα οικιστικά ακίνητα, που διατίθενται μέχρι και προς 300 ευρώ το τετραγωνικό, έναντι 1100-1200 ευρώ/τμ το 2008...
Ακόμη και στην τιμή ενός καινούργιου αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού μπορεί να πωλείται σήμερα ένα μεταχειρισμένο διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη.
Πλέον στην...αγορά υπάρχουν μεταχειρισμένα οικιστικά ακίνητα, που διατίθενται μέχρι και προς 300 ευρώ το τετραγωνικό, έναντι 1100-1200 ευρώ/τμ το 2008.

«Η αγορά έχει βρεθεί σε επίπεδα πρωτόγνωρα» σημειώνει ο μεσίτης Γιώργος Κούσης, ιδρυτής και μέτοχος της εταιρείας Oikies Real Estate που εκτιμά πως το 2016 θα οι τιμές θα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα. Η απόδοση που είναι δυνατόν να «δώσει» πλέον ένα οικιστικό ακίνητο μπορεί να αγγίξει, το πολύ, το 12%.

Ποιοι αγοράζουν ακίνητα αυτό το διάστημα; 

«Οσοι θέλουν να επενδύσουν -σε πρώτη, δεύτερη, τρίτη κατοικία. Δυσκολία υπάρχει για τα νεαρά ζευγάρια, καθώς δεν υπάρχει δανεισμός» επισημαίνει ο κ.Κούσης, σύμφωνα με τον οποίο το αγοραστικό ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα επικεντρώνεται σταθερά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δευτερευόντως στην ανατολική πλευρά της πόλης (πχ, Ανάληψη και Τούμπα), ενώ εκείνο για τα εμπορικά διαχέεται και σε άλλα σημεία.

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές μισθώσεις, ο ίδιος διατυπώνει την εκτίμηση ότι «την υπερβολή του 2009, όταν για πρώτη φορά στα χρονικά είδαμε ενοικιαστήριο σε καταστήματα της οδού Τσιμισκή δεν θα την ξαναδούμε», ενώ προσθέτει ότι μεγάλη πτώση τιμών καταγράφεται και για τη μίσθωση των εμπορικών ακινήτων, αφού μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες δεν ζητούν πλέον «αέρα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο, η μεγάλη αυτή πτώση σε όλα τα ακίνητα να φέρει με τη σειρά της στα επόμενα χρόνια μια απότομη άνοδο τιμών, ο κ. Κούσης απορρίπτει το ενδεχόμενο. «Οι τιμές πέφτουν επί εννέα χρόνια. Αντίστοιχη θα είναι και η περίοδος ανόδου. Τιμές 2006 και 2007 θα δούμε μετά από πάρα πολλά χρόνια».

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου