Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΕΕ προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς του Αγίου Όρους


ΕΚΤΑΚΤΟ! Η ΕΕ προσπαθεί να αλλάξει το καθεστώς του Αγίου Όρους

Οι Ρώσοι Μοναχοί του Αγίου Όρους μιλούν για  έντονη προσπάθεια της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση  για να αλλάξει το καθεστώς
Μία είδηση που αποτελεί «μαχαιριά» στην Ορθοδοξία και στην Πατρίδα μας, μετέφεραν Ρώσοι Μοναχοί , μετά τις εκκλήσεις των Αγιορειτών μας για την τύχη του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για ένα άκρως «βρώμικο και υποχθόνιο» σχέδιο της νέας τάξης πραγμάτων , η οποία μέσω της ΕΕ θέλει να βάλει «πόδι» στο «Περιβόλι της Παναγιάς» .  
Το δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Ria Novosti και δεκάδων ρωσικών  εκκλησιαστικών ιστοσελίδων παρουσιάζουν δηλώσεις του εκπροσώπου  του Πατριαρχείου Μόσχας με άκρως σημαντικό μήνυμα προς όλους τους Έλληνες  .
» Η  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ελπίζει ότι η Ελλάδα δεν θα υποκύψει σε πιέσεις από πολλούς  Ευρωβουλευτές και υπαλλήλους της ΕΕ , και θα  διατηρήσει την  πνευματική  παράδοση και το ιστορικά αυτοδιοίκητο καθεστώς του Αγίου Όρους, που αποτελεί το πολυεθνικό  κέντρο ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου», τονίζει η δήλωση .
Αυτό δήλωσε σε   συνέντευξη Τύπου στις 5 Φεβρουαρίου σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Russia  Today, ο   εκπρόσωπος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς σχετίζονται πρόσφατες δηλώσεις που «ακούστηκαν» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την τρέχουσα κατάσταση του Αγίου Όρους,  ο ίδιος απάντησε ότι. « κάποιοι μέσω της  νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδιώκουν  αλλαγές και στο καθεστώς του Αγίου Όρους».
Ο Ρώσος εκπρόσωπος  δήλωσε ότι «όταν έγινε δεκτή η Ελλάδα  στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους».
«Αυτό το θέμα είναι μια εσωτερική υπόθεση της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει το δικαίωμα να παρέμβει νομικά, αν και, φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει την πίεση που ασκείται στην Ελλάδα,  ώστε  να αλλάξει το καθεστώς  του Αγίου Όρους»,  δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Πατριαρχείου  .
Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτή η πίεση δεν θα οδηγήσει  σε άσχημα  αποτελέσματα, επειδή το Άγιο Όρος  διατηρεί μέχρι σήμερα αμόλυντη την μοναδική πνευματική του  παράδοση». «Οι μοναχοί  δεν θέλουν να χάσουν αυτήν την παράδοση», τόνισε ο π.  Igor Yakymchuk  σε συνέντευξη αφιερωμένη στην  1000η επέτειο  παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος.
Με άρθρο μας από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr: Ρωσική Εκκλησία προς Τουρκία: «Προσέξτε πάρα πολύ με τη ΝΟΤΑΜ που περικλείει το Άγιο όρος !, είχαμε τονίσει την περίεργη «στοχοποίηση» του Αγίου Όρους από τους Οθωμανούς Τούρκους με ΝΟΤΑΜ που περιελάμβανε την Αθωνική Χερσόνησο  .
Τώρα η ΕΕ, πιθανότατα μετά από προτροπή των ΗΠΑ επαναφέρει το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους , λόγω της παρουσίας ειδικά  Ρώσων Μοναχών καθώς  και Μοναστηριού .
Η Νέα τάξη πραγμάτων θέλει να βεβηλωθεί η Χερσόνησος που την «εποπτεύει» η Παναγιά μας, μη γνωρίζοντας ότι εισέρχονται  σε πεδία «δυσνόητα» στην ανθρώπινη κακία και μισαλλοδοξία.
Με προφάσεις  για την μη είσοδο γυναικών και πολλά άλλα κόλπα , οι Βρυξέλλες τώρα που έχουν εκ νέου την Ελλάδα «στριμωγμένη» με το τρίτο μνημόνιο,  θα επιχειρήσουν  να αρπάξουν την «ορθόδοξη ψυχή μας», την οποία  πρεσβεύει το Άγιο Όρος .
Για να μιλάει ο εκπρόσωπος  του ρωσικού Πατριαρχείου για «πιέσεις» στην ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα του καθεστώτος του Αγίου Όρους , κάτι ξέρει και μάλιστα πολύ καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου