Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Σταματήστε να μας βάζετε απέναντι στην κοινωνία


Αστυνομικοί Αλεξανδρούπολης: Σταματήστε να μας  βάζετε απέναντι στην κοινωνία



Έκκληση στην κυβέρνηση να σταματήσει να βάζει την αστυνομία απέναντι στις κοινωνικές ομάδες, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης.

«Το διαίρει και βασίλευε δεν περνάει πια. Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν μετατραπεί σε κοινωνικά δεν λύνονται με αστυνομικά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Πρωτοφανής συγκέντρωση
Περίπου 2.500 πολίτες, σημαντικός αριθμός τρακτέρ, φορτηγών και ταξί παρατεταγμένων σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου στον κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, υψηλά ποσοστά αποχής των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων καθώς και εκπαιδευτικών και κλειστές επιχειρήσεις στο σύνολό τους, συνέθεταν το απεργιακό σκηνικό σήμερα στην πρωτεύουσα του Έβρου.
Για μία πρωτοφανή και δυναμική συγκέντρωση, που σηματοδοτεί την έναρξη αγώνων αλληλεγγύης, καθώς το άδικο και παράνομο, όπως το χαρακτήρισαν, ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατάφερε να ενώσει τις φωνές όλων των πολιτών, έκαναν λόγο στις ομιλίες τους οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των επαγγελματικών και παραγωγικών κλάδων.
 Μεγάλη η συμμετοχή των νέων 
Το γεγονός ότι στις αγροτικές κινητοποιήσεις, σε όλη την Ελλάδα, πρωτοστατούν νέα παιδιά, καθώς και ότι στον αγώνα των αγροτών στέκονται αλληλέγγυες όλες οι κοινωνικές ομάδες, επεσήμαναν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων. Τέλος, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Έβρου, Παναγιώτης Τσίρτσης, χαρακτήρισε τη σημερινή κινητοποίηση ως ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι όλοι οι πολίτες είναι αλληλέγγυοι. «Τώρα ξεκινούν οι πραγματικοί αγώνες, που θα είναι κοινωνικοί. Σε ό,τι εξαθλιωτικό μέτρο αποφασίσουν θα στεκόμαστε ο ένας πλάι στον άλλο και δεν θα επιτρέπουμε να πραγματοποιηθεί. Θα κάνουμε τέτοιες δύσκολες μέρες να φαίνονται σαν γιορτή» σημείωσε. Οι  κινητοποιήσεις ολοκληρώθηκαν με ειρηνική πορεία από το Εργατικό Κέντρο προς την Αντιπεριφέρεια Έβρου, όπου οι εκπρόσωποι των φορέων επέδωσαν ψήφισμα των απεργών στον αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.
http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου