Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τρόμος στη Γερμανία για τις σεξουαλικές επιθέσεις μεταναστών

ImageHandler
Φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν μόνες τη νύχτα

Σοκ από την κατάθεση 25χρονης Γερμανίδας που έπεσε θύμα βιασμού, στο Αννόβερο, από Αλγερινό μετανάστη – Ο δράστης την κακοποίησε σεξουαλικά, εξυμνώντας τον Αλλάχ – Σωρεία καταγγελιών για σεξουαλικού τύπου επιθέσεις στο καρναβάλι της Κολωνίας

Κλίμα ξενοφοβίας πλανάται και πάλι πάνω από την Ευρώπη και δη, τη Γερμανία, καθώς οι καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στο καρναβάλι της Κολωνίας είναι τέσσερις φορές περισσότερες από πέρυσι.
Πρόκειται για την πόλη, υπενθυμίζεται, στην οποία καταγράφηκαν εκατοντάδες παρόμοια περιστατικά, με δράστες μετανάστες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Φέτος, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, και ενώ το 2015 οι καταγγελίες ήταν συνολικά 18, έχουν φτάσει ήδη τις 66 στο διάστημα από την περασμένη Τρίτη έως χθες.
Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η αύξηση του αριθμού ίσως οφείλεται «σε μια αλλαγή στη συμπεριφορά των θυμάτων και των αυτοπτών μαρτύρων».
Οι τοπικές αρχές είχαν απευθύνει έκκληση τις προηγούμενες εβδομάδες σε τυχόν θύματα να αναφέρουν τέτοια περιστατικά στην αστυνομία.
Οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν, ενώ η αστυνομία της γερμανικής πόλης προσπαθεί να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης που κλονίστηκε, όταν συμμορίες ανδρών βορειοαφρικανικής και αραβικής καταγωγής επιτέθηκαν σε εκατοντάδες γυναίκες κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την αλλαγή του χρόνου.
Στη Γερμανία, αξίζει επίσης να σημειωθεί, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μίσος, κακία και περιφρόνηση των προσφύγων, που εκφράζονται ιδιαιτέρως έντονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δίνουν το στίγμα του πώς αισθάνονται πολλοί Γερμανοί, σε μια χώρα που έχει ήδη υποδεχθεί πολλούς μετανάστες. Παράλληλα, η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε πτώση, ακριβώς εξαιτίας των χειρισμών της στο προσφυγικό ζήτημα, όπως εκτιμούν αναλυτές.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, σοκ προκαλεί η κατάθεση, στο δικαστήριο, 25χρονης Γερμανίδας φοιτήτριας, που έπεσε θύμα βιασμού από Αλγερινό μετανάστη στο Αννόβερο. Η 25χρονη, που έχει γίνει γνωστή μόνο με το μικρό της όνομα, Λάρα, κατέθεσε ότι γύριζε σπίτι της ξημερώματα, έπειτα από διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο, όταν αντιλήφθηκε ότι κάποιος την ακολουθούσε.
Κοντά σε ένα ερημικό αλσύλλιο, την πλησίασε ο 37χρονος Αλγερινός μετανάστης, που ζει στο Αννόβερο και έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης ασύλου.
Ο 37χρονος άντρας ρώτησε τη νεαρή Γερμανίδα «τι ώρα είναι;» και, πριν εκείνη προλάβει να απαντήσει, σύμφωνα με την κατάθεσή της στο δικαστήριο, ο άντρας την άρπαξε από τον βραχίονα και την έριξε στο έδαφος, φωνάζοντας: «Έχω ανάγκη να κάνω σεξ».
Όταν εκείνη προσπάθησε να φωνάξει, της έκλεισε το στόμα με την παλάμη του και της ζήτησε να βγάλει το παντελόνι της.
Η νεαρή φοιτήτρια κατέθεσε πως είχε μαζί της σπρέι πιπεριού, αλλά, όταν το έβγαλε για να τον ψεκάσει, εκείνος το άρπαξε, την ψέκασε στο πρόσωπο και χτύπησε το κεφάλι της με δύναμη στο έδαφος πολλές φορές. Η άτυχη 25χρονη δήλωσε στο δικαστήριο ότι παρακάλεσε τον μετανάστη να την αφήσει να ζήσει και εκείνη θα κάνει ό,τι θέλει αυτός.
Ο 37χρονος βίασε την κοπέλα και μετά φώναξε δυνατά «Inshallah» (αν θέλει ο Αλλάχ), ενώ, όταν τελείωσε την αποτρόπαια πράξη του, την ρώτησε αν ήταν καλό το σεξ και αν εκείνη «διασκέδασε».
Ο βιαστής αρνήθηκε την πράξη του στο δικαστήριο, αλλά οι εξετάσεις DNA δεν άφησαν κανένα περιθώριο για αμφιβολίες στους δικαστές. Ο άντρας δικάστηκε για βιασμό, ενώ το θύμα δήλωσε ότι εκείνη τη νύχτα έζησε την χειρότερη στιγμή της ζωής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου