Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πώς κατάντησαν τις ελληνικές επιχειρήσεις: Τα ρούχα του στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας!

s5b
Άν κάποιος καταφέρει να ρίξει μία… ψύχραιμη ματιά στο «τσουνάμι» που κατέστρεψε τις Ελληνικές επιχειρήσεις χρόνο με το χρόνο, θα συναντήσει σημεία και τέρατα!

Όπως αναφέρει σε ένα μάλλον δραματικό άρθρο του ο καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, το 2000 η Ελλάδα διέθετε 60 νηματουργεία και παρήγαγε νήμα από βαμβάκι το οποίο το έκανε ρούχα.

Σήμερα υπάρχει μόνον ένα νηματουργείο μεγάλο στα Φάρσαλα.
Γράφει ο Δημήτρης Κουρέτας: «Το βαμβάκι μας εξάγεται στην Τουρκία κυρίως, παίρνουν οι αγρότες 350 εκατ. ευρώ, γίνεται εκεί νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δισ! Και τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας! Αυτό έγινε. Αυτή τη χώρα φτιάξαμε και καλούμαστε όλοι μας να την αλλάξουμε. Και την καταντήσαμε έτσι με σειρά εγκληματικών πολιτικών για τη ανάπτυξη μετά το 1980»!!!
Αναφέρει κι άλλα πολλά ο καθηγητής Κουρέτας στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο liberal.
Τι συνέβη με τη σταφίδα:
«Η Ελλάδα από τη στιγμή που έγινε κράτος το 1827 και για περίπου 100 χρόνια ζούσε σχεδόν από ένα προϊόν. Τη σταφίδα. Με αυτή μεγάλωσαν και σπούδασαν σχεδόν τέσσερις γενιές. Η σταφίδα κάλυπτε το 50% των εξαγωγών μας ως χώρα, συνολικά. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σήμερα που οι εξαγωγές μας είναι 27 δις ευρώ, σαν να έχουμε εξαγωγές σταφίδας 13,5 δις. Ενημερωτικά φέτος κλείσαμε με εξαγωγές σταφίδας 39 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το ’80 στην Ελλάδα το 35% του πληθυσμού ασχολείτο με την αγροτική παραγωγή και παρήγαγε το 12% του ΑΕΠ. Σήμερα τα νούμερα είναι 11% του πληθυσμού και μόλις το 2,9% του ΑΕΠ. Θα μπορούσε να πει κάποιος, και τι έγινε;»
Ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας, δηλώνει στο Newsbomb: «Ήταν εγκληματική η πολιτική αυτή από την πλευρά του κράτους».
Πιστεύει πως η κατάσταση είναι ανατρέψιμη; Μας απαντά:
«Φυσικά και είναι πλήρως ανατρέψιμη. Μόνον από το λάδι θα μπορούσαμε αντί για 300 εκατομμύρια, να παίρναμε τρία δισ., εάν υπήρχε οργανωμένη δομή σε κάθε νομό. Εάν υπήρχε ένας ενδιάμεσος τομέας ο οποίος θα μετέφερε γνώση από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στον αγροτικό τομέα, τότε δεν θα υπήρχαν τα σημερινά αδιέξοδα»!
Έτσι, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι εδώ και καιρός ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Απόστολος Δοντάςέχει καταθέσει πρόταση για λήψη ενός σημαντικού δανείου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό να δημιουργηθούν και πάλι νηματουργεία στην Ελλάδα κι έτσι να ξεκινήσει και πάλι στη χώρα μας η παραγωγή νήματος και ρούχων. Όμως, καμία κυβέρνηση των Μνημονίων του έχει απαντήσει ακόμη.
Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου