Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

nosokomeio_papageorgiou
Όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, μιλάμε για ένα ΣΤΟΛΙΔΙ στο χώρο της υγείας, ίσως ένα νοσοκομείο που βρίσκεται μέσα στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, και ας μην το θεωρήσουν αυτό κάποιοι υπερβολή.
Πολλές οι «περιπέτειες» που πέρασε το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου μέχρι να μπει σε λειτουργία πριν από αρκετά χρόνια, μεγάλος ο πόλεμος που δέχτηκε από κάποιους που έβλεπαν πως η λειτουργία του θα χαλάσει τη…. «μαρμίτα» πολλών.
Οι Θεσσαλονικείς, σίγουρα θα θυμούνται πολλά ρεπορτάζ από ραδιόφωνο της πόλης, ΤΟΤΕ, που υπήρχαν ακόμα δημοσιογραφικές (πραγματικές ) εκπομπές.
Το Παπαγεωργίου, λοιπόν, ΤΟΤΕ, προς απογοήτευση πολλών ξεκίνησε τη λειτουργία του, και από τότε μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, εξακολουθεί να είναι όπως έγραψα και πιο πάνω ΣΤΟΛΙΔΙ στο χώρο της ανύπαρκτης πλέον υγείας στη χώρα μας, παρέχοντας ακόμα Υψηλού επίπεδου Υπηρεσίες Υγείας.
Βέβαια Συνέλληνες, όπως ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, με τον τρόπο που φρόντισαν να την ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ (ξέρετε πολύ καλά ποιοι), μπήκε και το Παπαγεωργίου σε άσχημες περιπέτειες…..
Διαβάστε αυτό το δημοσίευμα με ημερομηνία 8/2/2016….
«ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” – Στα 210 εκ. ευρώ οι οφειλές από τον ΕΟΠΥΥ
Υγεία υπό το μηδέν!
Κραυγή αγωνίας εκφράζουν διοίκηση και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο αντιμετωπίζει σημαντικά λειτουργικά προβλήματα, λόγω των μεγάλων χρηματικών ποσών που του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ κι έχουν ως αποτέλεσμα να μη μπορεί το νοσηλευτικό ίδρυμα να καλύψει τα χρέη του προς τους προμηθευτές του.
Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Παπαγεωργίου περιέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης , ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου, Βασίλης Παππάς και η γενική διευθύντρια, Μαρία Γιογκατζή.
“Με τις οφειλές από το κράτος έχουμε αναγκαστεί να χρωστάμε στους προμηθευτές και κάποια στιγμή θα σταματήσουν να μας φέρνουν φάρμακα και υλικά. Έτσι ακόμα και να γίνονται κανονικά οι πληρωμές στο προσωπικό, δεν θα έχουμε λόγο ύπαρξης. Αυτή είναι η δυσκολότερη φάση που περνάει το νοσοκομείο” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Γιογκατζή.
Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς σημείωσε: “Αυτή τη στιγμή, ο ΕΟΠΠΥ μας χρωστάει 210 εκ. ευρώ. Αυτό το ιλλιγγιώδες ποσό. Δεν πρόκειται ποτέ να μας τα δώσει φυσικά. Θα τα διαγράψει υποθέτω. Εμείς χρωστάμε στους προμηθευτές μας 75 εκ. ευρώ. Καταλαβαίνετε λοιπόν τί πλεόνασμα προκύπτει και πώς ένα νοσοκομείο μπορεί να είναι πλεονασματικό”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, το Παπαγεωργίου παρείχε υπηρεσίες ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε ανασφάλιστους πολίτες και από αυτά, έχει λάβει από το κράτος μόλις 40.000 ευρώ.
Μάλιστα, διοίκηση κι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για άνιση μεταχείριση σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της χώρας, η οποία αφορά και την οικονομική ενίσχυση αλλά και την ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου, το 2015 δεν δόθηκε στο νοσοκομείο “ούτε ένα ευρώ, σε αντίθεση με άλλα ιδρύματα, ενώ οι μετακινήσεις εργαζομένων αφορούσαν προσωπικό του Παπαγεωργίου που μετακινήθηκε σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Σχετικά με τις επιχορηγήσεις, η κα η κα Γιογκατζή τόνισε χαρακτηριστικά: “Στην ανακοίνωση του υπουργείου για το 2015 αναφέρεται ότι δόθηκε επιχορήγηση για πληρωμή προμηθευτών 1 δις. 25 εκ. ευρώ. Το Παπαγεωργίου δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ το 2015″.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επισκέφτηκε πριν λίγο καιρό το νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο, έκανε λόγο για “μοναδικό και δακτυλοδεικτούμενο” νοσοκομείο και πρόσθεσε ότι “η τραγική κατάστασή του οφείλεται στην πλήρη αδιαφορία του κράτους. ‘Έχουμε στην πόλη ένα νοσοκομείο σαν κι αυτό και είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Δεν είναι δυνατόν” κατέληξε ο κ. Μπουτάρης.
Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στο νοσοκομείο, το οποίο κι επιθυμεί να παραδώσει στον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό.»
Όπως βλέπουμε Συνέλληνες, το σχέδιο να στείλουν ΟΛΟ τον κόσμο στην ιδιωτική περίθαλψη, προχωρεί κανονικά. Το είδατε το ΤΡΕΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ που χρωστά ο (κατά τα άλλα ) Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο νοσοκομείο; Είδατε γενικότερα τα νούμερα; Ξύπνησε και πάλι ο παλιός πόλεμος που γινόταν, ΟΛΟΙ εκείνοι που κυνηγούσαν ΤΟΤΕ το Παπαγεωργίου βρήκαν ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ στις τελευταίες κυβερνήσεις, για να το κλείσουν.
Αυτό ήταν, και είναι το ζητούμενο και ας μη γελιόμαστε.
Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, είναι ένα ΑΓΚΑΘΙ στα πλευρά των ιδιωτών. Το Ιατρικό προσωπικό του, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ (επαναλαμβάνω δεν υπερβάλω), όπως και το νοσηλευτικό και το διοικητικό.
Έχω προσωπική γνώση χρόνων, και μη βγει κανένα κομματόσκυλο και αρχίσει τα γνωστά….
Παρόλα τα προβλήματα, μέχρι στιγμής το Παπαγεωργίου ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ, εξακολουθεί να σώζει Ζωές για τις οποίες κάποιοι αδιαφορούν.
Στο χέρι ΟΛΩΝ μας είναι να το στηρίξουμε, να μη κλείσει.
Το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ, ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΙ. Εσείς από Αθήνα μεριά, από το ΑΧΡΗΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ, κάντε επιτέλους ΜΙΑ ΦΟΡΑ το ΣΩΣΤΟ.
Θα επανέλθω……..
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΥΓΚΑΡΗΣ
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου