Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Αυτή είναι η καινοτομία και το τουριστικό μεγαλείο που οραματίζονται στη Θεσσαλονίκη;

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη  τουρισμος


Στις 29/01/2016 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Apps4Thessaloniki - Tourism edition. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Ερευνητική Μονάδα URENIOτου ΑΠΘ και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας OKFN Greece.


Οι τρεις πρώτοι διαγωνιζόμενοι έλαβαν χρηματικά βραβεία 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.


Στο διαγωνισμό αυτό 12 ομάδες υπέβαλλαν 12 αντίστοιχες εφαρμογές με θέμα τον τουρισμό. Είναι η 2η φορά που διοργανώνεται ο εν λόγω διαγωνισμός και θα περίμενε κανείς να μην επαναληφθούν τα τραγικά λάθη που έγιναν στην 1η διοργάνωση του 2014.

Αυτό όμως δε συνέβη ποτέ. Η προχειρότητα της φετινής διοργάνωσης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς οι διοργανωτές φαίνεται όχι μόνο να “παρέβλεψαν” τους Όρους Συμμετοχής και την Διαδικασία Αξιολόγησης που η ίδιοι είχαν αναρτήσει αλλά και να βαθμολογούν την “τεχνική αρτιότητα” και άλλα χαρακτηριστικά των εφαρμογών χωρίς να έχουν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις.

Το αποκορύφωμα των “παραλήψεων” ήταν ότι η διοργάνωση έδωσε το 1ο βραβείο σε μία ομάδα που έχει μέχρι τώρα συμμετάσχει με τις ίδιες εφαρμογές σε άλλους 2 διαγωνισμούς ο ένας εκ των οποίων έγινε, μάλιστα, μόλις ένα χρόνο πριν στην Αθήνα, που δεν διέθεσε τον πηγαίο κώδικα των εφαρμογών της και που δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα ανοιχτό δεδομένο.

Αντί να ζητήσουν από την εν λόγω ομάδα οι διοργανωτές να συμμορφωθεί και να διαγωνισθεί δίκαια, αντί να εξυπηρετήσουν τον σκοπό του διαγωνισμού, αντί να κάνουν αυτό που οι ίδιοι είχαν γράψει στους Όρους Συμμετοχής επιβράβευσαν κιόλας την ομάδα και την έστειλαν στο Τελ Αβίβ να εκπροσωπήσει την πόλη της Θεσσαλονίκης σε άλλο διαγωνισμό εφαρμογών.

Η όλη διοργάνωση καθώς και το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού εγείρει τόσες πολλές αμφιβολίες και αφήνει αναπάντητα ερωτήματα που δεν χωρούν σε μία σελίδα Α4.

Η δημοσιευμένη, ενυπόγραφη καταγγελία για τον διαγωνισμό δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση ή παρεξηγήσεις. H διοργάνωση έχει απαντήσει ιδιωτικά και μόνο στον καταγγέλλοντα λέγοντας απλά ότι δεν μπορεί να γίνει ένσταση. Αν αντέχετε να τη διαβάσετε θα καταλάβετε πολλά για τον τρόπο που λειτούργησαν οι 3 φορείς της Θεσσαλονίκης. Όλη η κατάντια του συστήματος σε μία σύνοψη.

Κατά τα άλλα η Θεσσαλονίκη “καινοτομεί” για ακόμη μία φορά με τον τρόπο που μόνο αυτή γνωρίζει: “Χαλαρά”.


Θεσσαλονίκη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Θ. Π.


http://apps4thess2015.github.io/article/

http://tseligas-daskalos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου