Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ρακιντζής τέλος... Ποιος θα το αντικαταστήσει...

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες από πλευράς Κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή ο οποίος παρέμενε με συνεχείς παρατάσεις στο πόστο του επί 7 χρόνια πλέον της θητείας του που έληξε το 2009.

Ο κ.Ρακιντζής ​ενημερώθηκε για την αντικατάστασή του από τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και εντός των επόμενων ημερών θα παραδώσει τα καθήκοντά του στο νέο αντικαταστάτη του που φέρεται να είναι η πρώην εφέτης Μάρη Ζεντέλη- Παπασπύρου .



Η εφέτης κ.Παπασπύρου είχε ως ανακρίτρια χειριστεί ιδιαίτερα σημαντικές υποθέσεις ενώ το 2011 εξελέγη περιφερειακός "Συμπαραστάτης του Πολίτη" με τον συνδυασμό του κ.Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο ορισμός του νέου αντικαταστάτη στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης γίνεται με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η αντικατάσταση του κ.Ρακιντζή επισπεύσθηκε μετά την απόφαση του Γ Τμήματος του ΣΤΕ,που όπως αποκάλυψε το newpost έκρινε,μετά από προσφυγή καθηγήτριας για πειθαρχικό της παράπτωμα , ότι δεν είναι καταρχήν επιτρεπτή ,μετά τη λήξη της θητείας του,η συνέχιση της αρμοδιότητας του να ασκεί προσφυγές ενώπιον του ΣΤΕ κατά τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου