Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Κυριακή 28-2-2016



Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ βαθμιαία σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς), 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στο Νότιο Αιγαίο κι αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με γρήγορη ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου