Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Στα χέρια του Δημοσίου 1,5 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν από υποθέσεις διαφθοράς!


Στα χέρια του Δημοσίου 1,5 δισ. ευρώ που δεσμεύθηκαν από υποθέσεις διαφθοράς!

Ελεύθερα θα μπορεί πλέον το Δημόσιο να κάνει χρήση των χρηματικών ποσών η των ακινήτων τα οποία έχουν από το 2011 μέχρι σήμερα δεσμευτεί από ελεγκτικές και δικαστικές αρχές και τα οποία όπως εκτιμάται αγγίζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για χρηματικά ποσά (περίπου 800 εκ.ευρώ) η 700 ακίνητα (αξίας περίπου 700 εκ.ευρώ) τα οποία δεσμεύτηκαν από το δημόσιο
και αφορούν ποσά σε ρευστό ή ακίνητα που αποκτήθηκαν παρανόμως στο παρελθόν από φυσικά η νομικά πρόσωπα(εταιρείες), όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για το newpost.gr τα οποία βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι σε δεκάδες περιπτώσεις διαφθοράς όπως μίζες από εξοπλισμούς, όπλα, προμήθειες σε ιατρικά υλικά κλπ.
Η Κυβέρνηση σχεδιάζει να εκδώσει κοινή υπουργική απόφαση σε εφαρμογή του νόμου 4312/2014 με την οποία τα 800 περίπου εκ.ευρώ τα οποία έχουν δεσμευτεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς καταδικασθέντων σε πρώτο η δεύτερο βαθμό για υποθέσεις διαφθοράς καθώς και 700 περίπου δεσμευμένα ακίνητα (αξίας περίπου 700 εκ.ευρώ ) να περιέλθουν σε χρήση του δημοσίου χωρίς να αναμένονται υποχρεωτικά αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις των δικαστηρίων.
Με την κοινή υπουργική απόφαση η Κυβέρνηση προσδοκά να εκμεταλλευτεί μεγάλα χρηματικά ποσά η ακίνητα τα οποία βρίσκονται «παγωμένα» επί χρόνια σε τραπεζικούς λογαριασμούς η εάν πρόκειται για ακίνητα να μπορεί να τα βγάλει στο σφυρί χωρίς να αναμένει οριστικές δικαστικές αποφάσεις οι οποίες κατά κανόνα τραβούν σε μάκρος πολλών ετών.
Με την ίδια υπουργική απόφαση θα ορίζεται ότι σε περιπτώσεις αθώωσης των κατηγορουμένων τα χρηματικά ποσά που περιήλθαν σε χρήση του δημοσίου θα τους επιστρέφονται εντόκως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου