Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Σάββατο 13-2-2016



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, καθώς και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016.
Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 17 στη Βόρεια Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 20 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο Νότιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών το βράδυ και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Νεφώσεις, με πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα μετά το μεσημέρι και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου