Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός: για Τρίτη 1-3-2016




Τοπικές βροχές στη Βόρεια Ελλάδα οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και νέες βροχές από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα με σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016.
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 19 βαθμούς στην Ήπειρο, 10 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση και κατά τόπους θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με τάσεις ενίσχυσης τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.
Τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση του καιρού και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου