Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Έρευνα: Ποια δεδομένα συλλέγει η Microsoft;

windows-10 microsoft MicrosoftΓνωρίζετε ποια από τα δεδομένα του υπολογιστή σας ταξιδεύουν προς τους servers της Microsoft; Με ποιους μοιράζεται η Microsoft τα δεδομένα σας; Η εταιρεία στις επεξηγήσεις στη “Δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft” αναφέρει: (η σελίδα ενημερώθηκε τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2015).

Η Microsoft συλλέγει δεδομένα για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και για να σας παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες με τις υπηρεσίες μας.
Παρέχετε κάποια από αυτά τα δεδομένα άμεσα, όπως όταν δημιουργείτε λογαριασμό Microsoft, υποβάλετε ένα ερώτημα αναζήτησης στο Bing, δίνετε μια φωνητική εντολή στην Cortana, στέλνετε ένα έγγραφο στο OneDrive, συμπληρώνετε μια έρευνα, ή όταν επικοινωνείτε μαζί μας για υποστήριξη. Μερικά τα αποκτούμε καταγράφοντας πώς αλληλεπιδράτε με τις υπηρεσίες μας, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες όπως cookies, και από τη λήψη αναφορών σφάλματος ή από τα δεδομένα χρήσης από λογισμικό που εκτελείται στη συσκευή σας.

Λαμβάνουμε επίσης δεδομένα από τρίτους (συμπεριλαμβανομένων άλλων εταιρειών). Για παράδειγμα, συμπληρώνουμε τα δεδομένα που συλλέγουμε, αγοράζοντας δημογραφικά δεδομένα από άλλες εταιρείες. Χρησιμοποιούμε επίσης υπηρεσίες από άλλες εταιρείες για να προσδιορίσουμε τη θέση, με βάση τη διεύθυνση σας IP, ώστε να προσαρμόσουμε ορισμένες υπηρεσίες στην τοποθεσία σας.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε εξαρτώνται από τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε, και περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.
Όνομα και στοιχεία επικοινωνίας. Συλλέγουμε το όνομα και το επώνυμό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ταχυδρομική διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, και άλλα παρόμοια στοιχεία επικοινωνίας.
Διαπιστευτήρια. Συλλέγουμε κωδικούς πρόσβασης, υποδείξεις κωδικού πρόσβασης, καθώς και παρόμοιες πληροφορίες ασφαλείας που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση και τον έλεγχο ταυτότητας του λογαριασμού.
Δημογραφικά στοιχεία. Συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με εσάς, όπως την ηλικία σας, το φύλο σας, τη χώρα σας και τη γλώσσα προτίμησής σας.
Ενδιαφέροντα και αγαπημένα. Συλλέγουμε στοιχεία για τα ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα σας, όπως την ομάδα που ακολουθείτε σε μια αθλητική εφαρμογή, τις μετοχές να παρακολουθείτε σε μια οικονομική εφαρμογή, ή τις αγαπημένες σας πόλεις που προσθέτετε σε ένα μια εφαρμογή για τον καιρό. Εκτός από τα στοιχεία που παρέχετε εσείς οι ίδιοι, τα ενδιαφέροντα και τα αγαπημένα σας μπορεί επίσης να συναχθούν ή να προέλθουν από άλλα δεδομένα που συλλέγουμε.
Πληροφορίες για τα μέσα πληρωμής. Συλλέγουμε δεδομένα που είναι απαραίτητα για να διεκπεραιώσουμε τις πληρωμές σας σε περίπτωση που κάνετε αγορές, όπως τον αριθμό του μέσου πληρωμής σας (όπως αριθμό πιστωτικής κάρτας), καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που σχετίζεται με το μέσο πληρωμής σας.
Δεδομένα χρήσης. Συλλέγουμε δεδομένα για το πώς αλληλεπιδράτε με τις υπηρεσίες μας. Αυτά περιλαμβάνουν δεδομένα, όπως τις λειτουργίες που χρησιμοποιείτε, τα πράγματα που αγοράζετε, τις τοποθεσίες web που επισκέπτεστε, καθώς και τους όρους αναζήτησης που εισάγετε. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης δεδομένα σχετικά με τη συσκευή σας, και το δίκτυο που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε με τις υπηρεσίες μας, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP, τα αναγνωριστικά συσκευών (όπως τον αριθμό IMEI για τα τηλέφωνα), τις περιφερειακές και τις ρυθμίσεις γλώσσας. Περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα και άλλο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί στη συσκευή σας, συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών προϊόντος. Περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των υπηρεσιών, καθώς και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με αυτές.
Επαφές και σχέσεις. Συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με τις επαφές σας και τις σχέσεις σας σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία της Microsoft για να διαχειριστείτε τις επαφές, να επικοινωνήσετε ή να αλληλεπιδράσετε με άλλα άτομα ή οργανισμούς.
Δεδομένα τοποθεσίας. Συλλέγουμε δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία σας, τα οποία μπορεί να είναι είτε ακριβή ή ανακριβή. Τα ακριβή δεδομένα τοποθεσίας μπορεί να είναι δεδομένα του Παγκόσμιου Συστήματος Εντοπισμού Θέσης (GPS), καθώς και δεδομένα από κοντινούς πύργους κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi hotspots, τα οποία συλλέγουμε όταν ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες ή τις λειτουργίες που βασίζονται στην τοποθεσία. Τα ανακριβή δεδομένα θέσης περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, μια θέση που προκύπτει από τη διεύθυνση σας IP, ή δεδομένα που δείχνουν πού βρίσκεστε με λιγότερη ακρίβεια, όπως στο επίπεδο πόλης ή ταχυδρομικού κώδικα.

Περιεχόμενο. Συλλέγουμε περιεχόμενο από τα αρχεία σας και τις επικοινωνίες σας, όταν είναι απαραίτητο, για να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, εάν λάβετε ένα email χρησιμοποιώντας Outlook.com, θα πρέπει να συλλέγουν το περιεχόμενο αυτού του email, προκειμένου να το παραδώσουμε στα εισερχόμενά σας, για να εμφανιστεί σε σας, για να μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό, και το αποθηκεύουμε για σας έως ότου επιλέξετε να το διαγράψετε. Παραδείγματα αυτών των δεδομένων περιλαμβάνουν: το περιεχόμενο των εγγράφων σας, φωτογραφίες, μουσική ή βίντεο που ανεβάζετε σε μια υπηρεσία της Microsoft, όπως το OneDrive, καθώς και το περιεχόμενο των επικοινωνιών σας που αποστέλλονται ή λαμβάνονται χρησιμοποιώντας υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Skype ή το Outlook.com , συμπεριλαμβανομένων των:
  • τη γραμμή θέματος και το σώμα ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • το κείμενο ή άλλο περιεχόμενο ενός άμεσου μηνύματος,
  • την εγγραφή ήχου και βίντεο από ένα μήνυμα βίντεο, και
  • την ηχογράφηση και τη μεταγραφή ενός φωνητικού μηνύματος που λαμβάνετε, ή ένα μήνυμα κειμένου που υπαγορεύετε.
Συλλέγουμε επίσης το περιεχόμενο των μηνυμάτων που στέλνετε σε εμάς, όπως σχόλια και κριτικές που γράφετε για το προϊόν, ή ερωτήσεις και πληροφορίες που παρέχετε στην πελατειακή υποστήριξη. Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, για πελατειακή υποστήριξη για παράδειγμα, οι τηλεφωνικές συνομιλίες ή οι συνεδρίες συνομιλίας με τους εκπροσώπους μας μπορεί να παρακολουθούνται και να καταγράφονται. Εάν επισκεφθείτε τα καταστήματά μας, η εικόνα σας μπορεί να συλληφθεί από τις κάμερες ασφαλείας μας.
Έχετε επιλογές σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε. Όταν σας ζητηθεί να παρέχετε προσωπικά δεδομένα, μπορείτε να αρνηθείτε. Αλλά αν επιλέξετε να μην παράσχετε δεδομένα που είναι απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας, μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε μερικές λειτουργίες ή υπηρεσίες.
Οι ενότητες για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες παρακάτω περιγράφουν πρακτικές συλλογής δεδομένων της Microsoft που ισχύουν για τη χρήση των υπηρεσιών αυτών.
Windows της Microsoft ή Linux; Αν δεν μπορείτε ακόμα να απαντήσετε στην ερώτηση διαβάστε παρακάτω:

Γιατί μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα

Μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με τη συγκατάθεσή σας ή όπως απαιτείται, για να ολοκληρώσουμε οποιαδήποτε συναλλαγή ή για την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας έχετε ζητήσει ή εξουσιοδοτήσει. Για παράδειγμα, μοιραζόμαστε το περιεχόμενό σας με τρίτους, όταν μας υποδείξετε ότι μπορούμε να το κάνουμε, όπως όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα φίλο σας, μοιράζεστε φωτογραφίες και έγγραφα στο OneDrive ή συνδέετε λογαριασμούς με άλλη υπηρεσία. Όταν παρέχετε δεδομένα πληρωμής για να κάνετε μια αγορά, θα μοιραστούμε τα δεδομένα πληρωμής με τις τράπεζες και άλλους φορείς που επεξεργάζονται συναλλαγές πληρωμών ή παρέχουν άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, και για την πρόληψη της απάτης και τη μείωση του πιστωτικού κινδύνου.
Επιπλέον, μοιραζόμαστε προσωπικά δεδομένα με τις θυγατρικές και συνεργαζόμενες εταιρίες της Microsoft . Μοιραζόμαστε επίσης προσωπικά δεδομένα με τους προμηθευτές ή τους πράκτορες, που εργάζονται για λογαριασμό μας, για τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα δήλωση. Για παράδειγμα, οι εταιρείες που έχουμε προσλάβει για την παροχή υπηρεσιών πελατειακής υποστήριξης ή για τη βοήθεια στην προστασία και την εξασφάλιση των συστημάτων και των υπηρεσιών μας μπορεί να χρειάζονται πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να παρέχουν τις λειτουργίες αυτές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι εταιρείες πρέπει να συμμορφώνονται με την πολιτική μας προστασίας προσωπικών δεδομένων, και τις απαιτήσεις ασφαλείας, και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουν από εμάς για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Μπορεί επίσης να αποκαλύψουμε προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια μιας εταιρικής συναλλαγής, όπως μια συγχώνευση ή πώληση περιουσιακών στοιχείων.
Τέλος, μπορεί να αποκτήσουμε πρόσβαση, να αποκαλύψουμε και να διατηρήσουμε προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του περιεχομένου σας (όπως το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων σας στο Outlook.com, ή των αρχείων σας σε ιδιωτικούς φακέλους στο OneDrive), όταν πιστεύουμε καλόπιστα, ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για:
  1. τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία ή για να ανταποκριθούμε σε έγκυρη νομική διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των αρχών επιβολής του νόμου ή άλλες κρατικές υπηρεσίες,
  2. την προστασία των πελατών μας, για παράδειγμα, για την αποφυγή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή απόπειρας εξαπάτησης των χρηστών των υπηρεσιών, ή για να βοηθήσουμε να αποτρέψουμε την απώλεια ζωής ή σοβαρού τραυματισμού,
  3. τη λειτουργία και συντήρηση της ασφάλειας των υπηρεσιών μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης ή της διακοπής μιας επίθεσης στα ηλεκτρονικά μας συστήματα ή δίκτυα, ή
  4. την προστασία των δικαιωμάτων ή της ιδιοκτησίας της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των όρων που διέπουν τη χρήση των υπηρεσιών. Ωστόσο, αν λάβουμε πληροφορίες που αναφέρουν ότι κάποιος χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας για τη διακίνηση κλεμμένης πνευματικής ή φυσικής ιδιοκτησίας της Microsoft, δεν θα εξετάσουμε το ιδιωτικό περιεχόμενο του πελάτη μας μόνοι μας, αλλά μπορεί να παραπέμψουμε το θέμα στις αρχές επιβολής του νόμου.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα δεδομένα που αποκαλύπτουμε σε απάντηση αιτημάτων από τους φορείς επιβολής του νόμου και άλλους κυβερνητικούς φορείς, δείτε την ενότητά μας Αναφορά διαφάνειας επιβολής του νόμου, στη διεύθυνση http://microsoft.com/about/corporatecitizenship/en-us/reporting/transparency.
Σημειώστε ότι μερικές από τις υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν συνδέσεις με υπηρεσίες τρίτων, των οποίων οι πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων διαφέρουν από της Microsoft. Εάν παρέχετε προσωπικά δεδομένα σε οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες, τα δεδομένα σας διέπονται από τις δικές τους δηλώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου