Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Eίναι σαν τις… κατσαρίδες. Οι μόνοι που επιβιώνουν στον… πόλεμο.

Σχεδόν... όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας υπάγονται
στις θεμελιώδεις αρχές του νέου Ενιαίου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλειας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυσέλιδο κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό Μόνη εξαίρεση φαίνεται πως είναι οι τσανακογλύφτες υπάλληλοι της Βουλής.

Και αυτό γιατί στο εν λόγω σχέδιο και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 αναφέρεται χαρακτηριστικά πως "για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής".
Ολόκληρη η σχετική προτεινόμενη διάταξη έχει ως εξής "το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής.

“Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από τον Κανονισμό της Βουλής”.
Αυτή ακριβώς η τελευταία φράση κρύβει όλο το ζουμί της πρόθεσης της κυβέρνησης να αφήσει όλα τα παράθυρα ανοιχτά και να ρυθμιστεί το ασφαλιστικό για τους υπαλλήλους της Βουλής με έναν τρόπο που θα βολεύει εκείνους.
Άλλωστε δεν είναι η μοναδική περίπτωση από την οποία οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται! Ήταν οι υπάλληλοι της Βουλής που ενώ είχαν κοπεί όλα τα δώρα από το Δημόσιο, εκείνοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν 16 μισθούς και μάλιστα «χρυσούς».

Τελικά δεν αλλάζει τίποτα σ’ αυτόν τον δύσμοιρο τόπο είτε κυβερνάει η Δεξιά, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε η Αριστερά. Τα ίδια ρουσφέτια στους ημέτερους, τα ίδια χατίρια στους παρατρεχάμενους του συστήματος και παιδιά για όλες τις βρομοδουλειές των βολευτών. Είμαστε χωρισμένοι σε κάστες σαν τους Ινδούς, και οι νόμοι ισχύουν μόνο για μερικές κατηγορίες πολιτών ενώ άλλες είναι υπεράνω και απολαμβάνουν ειδικά προνόμια.

Γι’ αυτό ψέλλιζε πριν λίγο καιρό στην τηλεόραση ο Τσίπρας ότι «μερικές από τις 9 απαιτήσεις του Λεβέντη δεν μπορούν να εφαρμοστούν», επειδή μέσα σ’ αυτές ήταν και η άμεση απόλυση όλων των κοπριτών που προσλήφθηκαν στη Βουλή λόγω συγγενικής σχέσης που είχαν με τους βουλευτές. Δεν ήθελε ο Τσίπρας να θίξει τα κομματόσκυλα που διορίστηκαν νεροκουβαλητές για να παίρνουν 16 μισθούς τον χρόνο και να βγαίνουν συνταξιούχοι σε ηλικία της παντρειάς. Άντε να χαθείτε πολιτικάντηδες της συμφοράς και της απάτης!


 http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου