Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ τον Χέλμουτ Σμιτ: Τι απάντησε στην προσβολή του Γερμανού Καγκελάριου!

Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΕ τον Χέλμουτ Σμιτ: Τι απάντησε στην προσβολή του Γερμανού Καγκελάριου
Η πρόσφατη προσβολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε αφορμή για να θυμηθούμε ένα παλαιότερο περιστατικό...
Τη συγκεκριμένη ιστορία την είχε διηγηθεί η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.
Όπως αναφέρει, ο τότε Καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ δέχθηκε στη Βόννη στο γραφείο του τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Μετά τον τυπικό χαιρετισμό, γυρίζει και λέει στον Kαραμανλή:
«Mα πώς έχετε την απαίτηση να μπείτε στην EOK, με τα οικονομικά σας σε τέτοια χάλια. Tι μπορείτε να προσφέρετε. Δεν είσαστε έτοιμοι να συμβαδίσετε με τα άλλα κράτη μέλη».
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τότε έγινε έξαλλος και σε έντονο ύφος λέει στον προκλητικό καγκελάριο: «Aκου να σου πω, είμαι μεγαλύτερος από σένα. Κάτσε κάτω να τα πούμε, και μη βιάζεσαι. Πώς είναι δυνατόν, η Γερμανία που αιματοκύλισε την Ευρώπη δυο φορές σε ισάριθμους πολέμους να είναι στην EOK και η Ελλάδα που σας έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, να μην είναι; Δεν είναι το αίτημά της δικαιολογημένο; Αυτά θα βγω έξω, να πω στους δημοσιογράφους που περιμένουν!».
Οπότε ο Χέλμουτ Σμιτ βγαίνει έξω, κατακόκκινος και δηλώνει: «Βεβαίως θα βοηθήσουμε την Ελλάδα που μας έδωσε τον πολιτισμό να μπει στην οικογένεια της Ευρώπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου