Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ως πότε θα τους αφήσουμε να μας "δουλεύουν" ???


Κατρούγκαλος: Να βγει ο κόσμος στους δρόμους για το Ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Να βγει ο κόσμος στους δρόμους για το Ασφαλιστικό
«Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ»
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος συμφωνεί με τις αντιδράσεις του κόσμου που θέλει να κατέβει ξανά στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό. Ο ίδιος το είπε ξεκάθαρα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Για την ώρα, η αντίδραση του κόσμου είναι να βγει στους δρόμους» ήταν η επισήμανση που έγινε στον Γιώργο Κατρούγκαλο, με τον υπουργό Εργασίας να απαντά: «Να βγει. Αυτά που υποστηρίζει ο κόσμος στους δρόμους είναι αυτά που υποστηρίζω και εγώ. Αναδιανομή, υψηλότερες συντάξεις… Κι εγώ για αυτά προσπαθώ να διαπραγματευτώ με τους Θεσμούς. Προσπαθώ όμως να ισορροπήσω ταυτόχρονα ανάμεσα στην ανάγκη να έχει το συνταξιοδοτικό σύστημα αυτά τα χαρακτηριστικά και να τιθασεύσω τα ελλείμματα που υπάρχουν. Και η βασική μας διαφορά με τους προηγούμενους είναι ότι η δική μου μεταρρύθμιση είναι αναδιανεμητική και κοινωνικά μεροληπτική για τους »από κάτω»».
Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Εργασίας παραδέχτηκε ότι θα υπάρχουν μειώσεις στις συντάξεις αλλά τις αποκάλεσε «αποκλίσεις». «Θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις στα μεσαία και μεγάλα εισοδήματα. Σε ορισμένα Ταμεία, όπως το ΤΕΒΕ, ίσως μεγαλύτερες γιατί εκεί ένα ποσό 220€ το μήνα είχε δοθεί χωρίς να αντιστοιχεί σε εισφορές. Αποκλίσεις μπορεί κανείς να περιμένει και στα «ευγενή» Ταμεία. Με τον μηχανισμό της προσωπικής διαφοράς, όμως, δεν θα υπάρξουν μειώσεις», είπε. Τόνισε δε ότι για την κυβέρνηση είναι απόλυτη «κόκκινη γραμμή» το να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις. «Δεν πάμε όμως να θυσιάσουμε τις επικουρικές. Ερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με πρόταση να τις σώσουμε και δεν μπαίνουμε στη μάχη για να χάσουμε», επεσήμανε.
http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου