Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Aπίστευτα gadgets: Δείτε τι θα αγοράζουμε σε λίγα χρόνια



Μία γεύση από το κοντινό μέλλον πήραν όσοι βρέθηκαν φέτος στο «Consumer Electronics Show» στο Λας Βέγκας, μία έκθεση που παρουσιάζει τα καλύτερα gadgets. Ιδού τι θα τρέχουμε να αγοράζουμε σε λίγο καιρό:



Το έξυπνο ψυγείο

Πολλές φορές ενώ βρισκόμαστε στο σούπερ μάρκετ αναρωτιόμαστε: «Τι μου λείπει; Να πάρω καρότα ή έχω;». Για όσους δεν τα πάνε καλά με λίστες, η Samsung έχει τη λύση. Το ψυγείο «Family Hub» σου επιτρέπει να το ανοίξεις ακόμα κι αν είσαι χιλιόμετρα μακριά! Το ψυγείο που βγαίνει στην αγορά αυτή την άνοιξη μέσω ενός app σου επιτρέπει να κοιτάξεις το περιεχόμενό του από μακριά και έχει οθόνη που συνδέεται με τηλεόραση Samsung και προβάλλει ό,τι θες!

Η στολή που σε γερνάει

Οι ερευνητές στο Genworth έφτιαξαν μία στολή η οποία σε γερνάει μέσα σε λίγα λεπτά κατά 50 χρόνια. Πώς γίνεται αυτό; Οποιος τη φοράει νιώθει συμπτώματα ασθενειών όπως η αρθρίτιδα ή το γλαύκωμα. Επιπλέον, σου περιορίζει την ακοή και την όραση, σε κάνει πιο βραδυκίνητο, γενικώς σου δίνει μία αίσθηση του πώς θα είσαι γέρος. Μόλις τη βγάλεις, βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή σου... Η στολή δημιουργήθηκε ώστε νοσοκόμοι, συγγενείς, επιστήμονες να νιώθουν πραγματικά πώς είναι να υποφέρεις από κάτι, ώστε να βοηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Επιβατηγό drone

Κινεζική εταιρία κατασκεύασε το πρώτο drone που έχει θέση για έναν επιβάτη. Μοιάζει με μικρό ελικόπτερο, όμως έχει τέσσερις προπέλες που γυρνούν παράλληλα με το έδαφος, όπως τα «γνωστά» μας drones. Μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε δύο ώρες, να μεταφέρει μέχρι 100 κιλά και να πετάει για 23 λεπτά στο επίπεδο της θάλασσας. Η καμπίνα του χωρά έναν άνθρωπο και ένα μικρό σακίδιο και διαθέτει air condition και φως υπό το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει. Οι προπέλες του διπλώνουν και έχει σχεδιαστεί για να χωράει σε μια κανονική θέση πάρκινγκ.

Τα «έξυπνα» παπούτσια

To Smartshoe της γαλλικής εταιρείας Digitsole είναι το πρώτο «έξυπνο» παπούτσι.
Μετράει θερμίδες, αποστάσεις και χαλαρώνει ή σφίγγει τα κορδόνια του μέσω ενός κουμπιού!
Θα βγουν στην αγορά μέσα στο 2016 και θα κοστίζουν 416 ευρώ.

Το πιάτο-αναλυτής

Το SmartPlate έχει τρεις θήκες και ελέγχει το φαγητό με τρεις ψηφιακές κάμερες. Μόλις συνδεθεί με το κινητό σου, σου στέλνει στοιχεία για τις θερμίδες που καταναλώνεις αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνεις. Μόλις σε «συνηθίσει», θα σου κάνει για προτάσεις για το τι να φας! Θα κοστίζει 134 ευρώ.

Το laser που σου βγάζει μαλλιά

Θα κοστίζει 738 ευρώ και αν το χρησιμοποιείς για 90 δευτερόλεπτα κάθε νύχτα, υπόσχεται να σου βγάλει ξανά μαλλιά. Οι Αμερικανοί που το κατασκεύασαν ορκίζονται ότι λειτουργεί τέλεια και το έχουν χρησιμοποιήσει ήδη σε δύο διάσημους αθλητές. Θα βγει στα καταστήματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η τηλεόραση που τυλίγεται

Η LG παρουσίασε στην έκθεση την τηλεόραση που τυλίγεται! Είναι 18 ιντσών αλλά η εταιρεία ετοιμάζει και μία 55 ιντσών!

«Τσιπάκι» στο δέρμα σας
Η συσκευή ονομάζεται «My UV Patch» και πρόκειται για έναν εύκαμπτο αισθητήρα με διάμετρο μιας ίντσας και πάχος 15 μικρονίων, κάτι σαν τον αυτοκόλλητο επίδεσμο. Το «My UV Patch» είναι φτιαγμένο από ηλεκτρονικές ελαστικές μικρο συσκευές και μπορεί να φορεθεί οπουδήποτε πάνω στο δέρμα, από την πλάτη μέχρι το χέρι ή το πόδι, κι από το ντους μέχρι τη θάλασσα. Το καινοτόμο τατουάζ με τη βοήθεια του κινητού σας σας ενημερώνει για το πόσο εκτεθήκατε στην βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία (UV) και ποιες ώρες στη διάρκεια της μέρας.

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος

Μοιάζει αρκετά με το Batmobile, έχει ισχύ 1.000 ίππων και λειτουργεί με μπαταρίες! Η τιμή του δεν είναι προς το παρόν γνωστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου