Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 5-1-2016



Τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα, παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά και στην Κρήτη, και αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στη βορειοδυτική χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας. Κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στη Νότια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -1 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στην Ήπειρο, από 10 έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί, στα βόρεια πελάγη σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, και στα υπόλοιπα πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νότιους μέτριους έως ισχυρούς 5 με 6 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι και τοπικές ομίχλες το πρωί περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου