Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Τρίτη 26-1-2016



Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στη Βόρεια και Βορειοανατολική χώρα με λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικές βροχές στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με λίγες πρόσκαιρες βροχές μετά το μεσημέρι στα ανατολικά, περιμένουμε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, ενώ ίσως χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και του Έβρου με χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 8 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 10 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -1 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -1 έως 9 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, μα τάση ενίσχυσης στα ανοικτά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου