Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Καιρός:για Παρασκευή 22-1-2016



Νεφώσεις με ασθενές χιονόνερο ή χιόνι τοπικού χαρακτήρα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, ασθενείς βροχές στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο, περιμένουμε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016.
Από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Εύβοιας, της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Βορειοανατολικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά κανόνα ασθενείς, ωστόσο σε περιοχές εκτεθειμένες στο Αιγαίο είναι πιθανό να έχουν μέτρια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -9 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, από -5 έως 5 στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 10 στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στην Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 9 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 5 έως 7 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 7 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα επίπεδα των 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι αλλά σταδιακά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και αργά το βράδυ σε ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο σποραδικές και ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα για πρόσκαιρο χιονόνερο ή χιόνι στα ανατολικά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου