Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνια στο λιμάνι της Σμύρνης πρώτη φορά μετά τον ξεριζωμό του 1922

Για πρώτη φορά μετά το 1922, θα γίνει επίσημα αύριο στη Σμύρνη, η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.

Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922 η τελετή κατάδυσης στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου.



Ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης δήλωσε στο pontos – news.gr: «Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών»....



Για αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 και θα υπάρξει εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης, ενώ θα υπάρξει το πρωί λειτουργία στην Αγία Φωτεινή.

Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου