Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Και όμως γίνονται – Εργοστασιάρχης άφησε κληρονομιά 1,5 εκατ. στους εργάτες του


Και όμως γίνονται – Εργοστασιάρχης άφησε κληρονομιά 1,5 εκατ. στους εργάτες του

Εργοστασιάρχης άφησε κληρονομιά 1,5 εκατ. ευρώ στους εργάτες του. Πρόκειται για τον Ιταλό Πιέρο Μάκι, που πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 87 ετών.
Ο αποθανών λίγο πριν αποβιώσει συμπλήρωσε την διαθήκη του και άφησε το ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ στους 250 εργαζόμενους της επιχείρησης του.

Το 1957 ο Πιέρο Μάκι ίδρυσε στο Μπόντιο Λομνάγκο, στις ιταλικές Άλπεις, την Enoplastic, ένα εργοστάσιο που παράγει πώματα και ετικέτες για μπουκάλια κρασιού, όντας και ο ίδιος λάτρης του οίνου. Σήμερα, τα προϊόντα του εξάγονται σε περισσότερες από 80 χώρες.
«Όλα τα κανόνισε η χήρα του, η Κάρλα, η μητέρα μου. Συνόδευσε την επιταγή κάθε υπαλλήλου με μια συγκινητική επιστολή όπου τους εξέφραζε τις ευχαριστίες της» αφηγήθηκε στην Κοριέρε ντέλα Σέρα η Τζοβάνα, η κόρη του Πιέρο και νυν συνδιευθύντρια του εργοστασίου.
Οι επιταγές έφτασαν στα χέρια των εργαζομένων λίγο πριν τα Χριστούγεννα: οι νεοπροσληφθέντες στην επιχείρηση έλαβαν 2.000 ευρώ, οι παλιότεροι 10.000 ευρώ και κάποιες οικογένειες, που ο Μάκι γνώριζε ότι είχαν ανάγκη, ακόμη μεγαλύτερα ποσά.
«Πάντοτε θεωρούσαμε ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η απόδειξη» είπαν οι εργαζόμενοι σε μια τοπική εφημερίδα του Βαρέζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου