Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Κυριακή 27-12-2015



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.

Χαριστικό παζάρι και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στους Αμπελόκηπους



Το 6ο Χαριστικό Παζάρι Αλληλεγγύης διοργανώνεται αύριο από την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών στο 1ο δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων. 
Παράλληλα με το παζάρι θα διεξαχθεί θεατρικό παιχνίδι για παιδιά.
"Μπορείτε να πάρετε ότι θέλετε δωρεάν ή να αφήσετε ότι μπορείτε (Ρούχα, παπούτσια, τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία, παιχνίδια κτλ.). Επίσης θα μαζεύουμε και υλικά για τους πρόσφυγες", αναφέρουν οι διοργανωτές.
Το παζάρι θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Για χαλαρό απόγευμα....


Μουσικό πανόραμα...Αντώνης Βαρδής - Θα 'θελα να ήσουνα εδώ


Ελληνική ταινία:Κύριε καθηγητά που... κοιμηθήκατε χθες;


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Χριστός γεννάται σήμερον εν Βηθλεέμ τη πόλει, οι ουρανοί αγάλλονται, χαίρει η φύσις όλη». Χριστούγεννα. Ηέρα γιορτής. Ημέρα αγάπης. Η ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός, πλημμυρίζοντας τον κόσμο με φως...

Σήμερα ολόκληρη η Ελλάδα φορά τα γιορτινά της και εύχεται «Καλά Χριστούγεννα», τηρώντας όλες τις παραδόσεις. Κάθε περιοχή της χώρας μας διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτα τα δικά της ήθη και έθιμα, που μαρτυρούν τις συνήθειες αλλά και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της.

Αιθαλομίχλη: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία

Αιθαλομίχλη: Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία - Onmed.gr
H αιθαλομίχλη προκαλείται από την καύση στερεών καυσίμων, κυρίως ξύλου και κάρβουνου.
Αποτελείται από σωματίδια αιθάλης, καθώς και από το δηλητηριώδες αέριο διοξείδιο του θείου.
Το νέφος αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, παιδιά, άνθρωποι με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα), καθώς μπορεί να μειώσει την χωρητικότητα των πνευμόνων και να προκαλέσει πόνο κατά την αναπνοή.

Φόρος στις συναλλαγές με τις τράπεζες για να μη μειωθούν οι συντάξεις

625_5896D7A6-0736-6B33-501C-CDE2ED294C4B

– Τσουνάμι αλλαγών στη φορολογία φυσικών προσώπων

– Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω τραπεζών και φόρος με στόχο 300 εκατομμύρια ευρώ για να μην μειωθούν οι συντάξεις
– Ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι
– Αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης με φόρο ως και 49% του εισοδήματος!

Το χριστόψωμο των… 180 κιλών - ΒΙΝΤΕΟ

Το χριστόψωμο των… 180 κιλών - ΒΙΝΤΕΟ
Εκατόν ογδόντα κιλά ζύγιζε το τεράστιο χριστόψωμο που παρασκευάστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Αρναία Χαλκιδικής, όπου αναβιώνει κάθε χρόνο το έθιμο «το μέλωμα του Χριστού».
Σύμφωνα με την παράδοση και τον συμβολισμό του εθίμου, σε κάθε σπίτι της περιοχής στήνεται το τραπέζι πριν πάει η οικογένεια στην εκκλησία και σε αυτό τοποθετείται το χριστόψωμο μαζί με μέλι και καρύδια, για να βρει τροφή ο νεογέννητος Χριστός.

Πόσο θα κοστίσει το τελεφερίκ της Θεσσαλονίκης

Το τελεφερίκ θα συνδέσει το θαλάσσιο μέτωπο με το περιαστικό δάσος και την Άνω Πόλη με το ιστορικό κέντρο ..


Σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται να θέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στις αρχές του νέου έτους τον σχεδιασμό του για τη λειτουργία τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέσει το θαλάσσιο μέτωπο με το περιαστικό δάσος και την Άνω Πόλη με το ιστορικό κέντρο.

Μέχρι τις 20 Απριλίου επεκτείνεται η απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων

Ο Χριστουγεννιάτικος μποναμάς της κυβέρνησης στους λάτρεις του αυτοκινήτου, είναι η επέκταση του ευνοϊκού μέτρου της απόσυρσης.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την αγορά των καινούριων αυτοκινήτων και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία σε όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα καινούργιο και ασφαλές αυτοκίνητο.

Ανακοίνωση με "αιχμές" κατά της κυβέρνησης...

Αιχμές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει την" σχεδόν λάθρα και εν κρυπτώ κατάθεση προς ψήφιση διατάξεων χωρίς προηγούμενη διαλογική επεξεργασία ".
Με δυο γραπτούς διαγωνισμούς για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα ξεκινά το 2016.

Η διαδικασία και για τους δυο διαγωνισμούς ξεκινά αμέσως μετά τις γιορτές.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 1Δ/2015, που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 121 θέσεων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε δήμους της χώρας, καθώς και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αποκαλυπτική έρευνα για τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται στις ΗΠΑ από τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια υπερβαίνει κατά πολύ την ετήσια κατανάλωση φτωχών χωρών όπως της Αιθιοπίας ή του Σαλβαδόρ.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν ερευνητές του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάπτυξης διασταυρώνοντας στοιχεία μιας μελέτης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ του 2008 με δεδομένα που άντλησαν από την Παγκόσμια Τράπεζα.