Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Παρασκευή 25-12-2015




Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη Νότια Ελλάδα και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα με αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε τα Χριστούγεννα.

Μουσικό πανόραμα...ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙ


ταινία:Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες


15 χαρακτηριστικά μιας ισχυρής προσωπικότητας



Πολλά έχουν ειπωθεί για το πώς να αποκτήσουμε μια ισχυρή προσωπικότητα. Ποιά είναι όμως τα γνωρίσματα που την χαρακτηρίζουν;

1. Στην κορυφή βρίσκεται η λέξη ΟΡΑΜΑ, αν και οι περισσότερες έρευνες δείχνουν πως οι ξεκάθαροι στόχοι και πολύ περισσότερο οι ιδεολογίες, οι κοσμοθεωρίες και οι μεγάλες ιδέες χαρακτηρίζονται έτσι εκ των υστέρων, αφού έχουν επιβεβαιωθεί.

Βότανα και μπαχαρικά ~ Πώς συνδυάζονται με το κρασί;

Πολύ συχνά, τα βότανα και τα μπαχαρικά που υπάρχουν σε ένα πιάτο είναι αυτά που κάνουν ένα wine pairing τόσο επιτυχημένο. Όταν ξέρουμε ποια βότανα και μπαχαρικά βγάζει η γεύση κάθε κρασιού, τότε είναι εύκολο να κάνουμε τη σωστή αντιστοίχιση με το κατάλληλο πιάτο.

Για παράδειγμα, ένα από τα κυρίαρχα αρώματα στο κρασί...
Barbera (ένα κόκκινο κρασί με μέτριο σώμα) είναι ο γλυκάνισος. Και, όταν αντιστοιχίσετε το Barbera με ένα πιάτο που περιέχει γλυκάνισο, θα διαπιστώσετε ότι ο γευστικός συνδυασμός είναι απίθανος!

Πέλλα: Ήρθε στο φως νέος μακεδονικός τάφος


654330-makedonikos.jpg

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα των αρχαιολογικών ερευνών στην Πέλλα, καθώς αποκάλυψαν ένα νέο μακεδονικό τάφος.
Ο μακεδονικός τάφος, που έχει τέσσερις θαλάμους, ήρθε στο φως εντός του σύγχρονου οικισμού της Πέλλας κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Πέλλας – Ν.Πέλλας»,

Χόρχε Μπουκάι: Ο κύκλος του 99



Ζούσε κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένας βασιλιάς πολύ θλιμμένος που είχε έναν υπηρέτη χαρούμενο και αισιόδοξο. Κάθε πρωί ξυπνούσε τον βασιλιά πηγαίνοντας του το πρόγευμα, τραγουδούσε χαρούμενα στιχάκια, του έκανε αστείους μορφασμούς. Στο κεφάτο πρόσωπό του υπήρχε πάντα ένα μεγάλο φωτεινό χαμόγελο, αλλά και όλη του η ζωή ήταν ήρεμη και ευτυχισμένη.

ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ "Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ" (Βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος είχε
"προειδοποιήσει" τον ελληνικό λαό για τα σχέδια της Νέας Τάξης, μέσα από τα οποία θα απαξιωνόταν συνολικά το πολιτικό σύστημα & θα καταργείτο σταδιακά η εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι Hellenic Frenzyness και τα συμπεράσματα δικά σας ..
.

Ανέκδοτο:το σκουλαρίκι



Αποτέλεσμα εικόνας για γελιο



Είναι δυο τύποι στο γραφείο και μια μέρα ο ένας βλέπει τον άλλο να φορά ένα σκουλαρίκι. Ξέροντας πως είναι γενικά συντηρητικός τύπος, παραξενεύεται, και τον ρωτάει:
-“Καλά ρε συ, σκουλαρικάκι;”
-“Ναι, ναι…” απαντά ο άλλος, φανερά ενοχλημένος.
Του την έχει δώσει η περιέργεια του πρώτου, οπότε μετά από ώρα:

Η παράσταση που άφησε άφωνους εκατομμύρια άνθρωπους. Δεν έχετε δει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο!


Οι αλλαγές στη φορολογία που φουσκώνουν τα εκκαθαριστικά

Αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων θα τεθούν σε ισχύ, οι επιπτώσεις των οποίων θα γίνουν αισθητές με την υποβολή και την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν την άνοιξη του 2016 τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα.

Οι χαμένοι των αλλαγών, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, θα είναι όλα σχεδόν τα νομικά πρόσωπα που θα κληθούν να πληρώσουν φόρους και προκαταβολές φόρου

Πότε και πόσο θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες


Πότε και πόσο θα μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες

Μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων από 5% έως 20% εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια Επιτροπή.
Συγκεκριμένα, προτείνει οι μειώσεις τιμών να κυμαίνονται από περίπου 5% στις φθηνότερες περιοχές, να κλιμακώνονται σε επίπεδο 10% στις μεσαίες και να φθάνουν έως το 20% στις ακριβότερες περιοχές.

Χαλαρά :Στα δικαστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για στο δικαστηριο


Ο Γιάννης ο αγρότης αποφάσισε ότι ο τραυματισμός του από το ατύχημα ήταν αρκετά σοβαρός ώστε να πάει την εταιρεία μετακομίσεων (υπεύθυνη για το ατύχημα) στα δικαστήρια. Στα δικαστήρια, ο δικηγόρος της εταιρείας ρωτούσε τον Γιάννη:
Μα δεν είπατε κατά τη σκηνή του ατυχήματος «Καλά είμαι»;
Ο Γιάννης απάντησε:

Νόμος Κατσέλη: 25 μέρες παράταση για αιτήσεις και ένταξη


Νόμος Κατσέλη: 25 μέρες παράταση για αιτήσεις και ένταξη

Παράταση παίρνει ο νόμος Κατσέλη από 15 ημέρες μέχρι ένα μήνα καθώς με την απόφαση αυτή, επιπλέον χρόνο οφείλουν να δίνουν τα Ειρηνοδικεία που παραλαμβάνουν και πρωτοκολλούν αιτήσεις δανειοληπτών για ένταξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών 3869/2010, οι οποίες αιτήσεις δεν είναι πλήρεις ή δεν τους έχουν δοθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τις τράπεζες μέχρι 31.12.2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/12/2015


                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Χρόνια Πολλά!