Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 17-12-2015







Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και το Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΜΕΘΥΣΕ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Ελληνική ταινία:ο εργένης (1997)


Θα χρειαστείτε μόλις ένα λεπτό για να το διαβάσετε αλλά θα σας αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκέφτεστε



Δύο άνδρες, και οι δύο σοβαρά άρρωστοι, έμεναν στο ίδιο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Ο ένας άντρας από τους δυο ήταν συνεχώς καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Στον άλλο άντρα οι γιατροί του επέτρεπαν να σηκώνεται από το κρεβάτι του για μια ώρα κάθε απόγευμα, να πηγαίνει στο μοναδικό παράθυρο του θαλάμου που βρίσκονταν δίπλα του και να χαζεύει για λίγο την ζωή έξω από το νοσοκομείο.

Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για το επίδομα θέρμανσης. Πως κάνετε αίτηση

Άνοιξε σήμερα στο TAXIS net η εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Μειωμένη κατά 20% είναι και η ποσότητα του πετρελαίου που μπορούν να αγοράσουν οι δικαιούχοι ενώ το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί υπολογίζεται στα 0,25 ευρώ κάθε λίτρο κατανάλωσης, του δικαιούμενου ορίου ανώτατης κατανάλωσης.

Για όσους υποβάλλουν αίτηση ως το τέλος του έτους η καταβολή του επιδόματος θα γίνει ως τις 2 Φεβρουαρίου ενώ για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν από την αρχή του έτους έως τις 30 Μαΐου η καταβολή του ποσού θα γίνει ως το τέλος Ιουνίου.

Οι άνθρωποι που δεν πρέπει να προσπερνάς



Της Ελπινίκης Φανταρίδου  

Αν συναντήσεις ποτέ έναν τέτοιο άνθρωπο, προσπάθησε να τον κρατήσεις.

Έναν άνθρωπο από εκείνους που χαμογελούν ειλικρινά και πλατιά, τους βλέπεις και σου φτιάχνουν τη μέρα.

Φράγκος Φραγκούλης: «Η Ελλάς εμύησε τον ρωσικό λαό στην Ορθοδοξία και η Ρωσία το ανταπέδωσε μέ Καποδίστρια και Υψηλάντη»

Ο στρατηγός και τέως υπηρεσιακός ΥΕΘΑ Φράγκος Φραγκούλης, με αφορμή το ''2016- ΈΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ'', δήλωσε αποκλειστικά:

«Η Ελλάς εμύησε τον ρωσικό λαό στην Ορθοδοξία, και η Ρωσία το ανταπέδωσε μέσω των Ιωάννη Καποδίστρια και Αλέξανδρου Υψηλάντη, στην εκ τέφρας αναγέννηση του Ελληνισμού. Με την επανάσταση του 1821 και τη Φιλική Εταιρεία, που ανδρώθηκε στην Οδησσό.

ΠΟΙΟΙ «ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΑΝ» (?), ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ «ΔΩΡΟΔΟΚΗΘΗΚΑΝ» (?), ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! (βίντεο)

φοτο-2
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τι έγινε σε εκείνη την κρίσιμη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 7 Μαΐου του 2010 στις Βρυξέλες, όπου η Ελλάδα κυριολεκτικά παραδόθηκε στο έλεος των δυναστών  της ? Η ιστορία ακόμα δεν έχει γράψει τα πραγματικά γεγονότα για τα οποία σήμερα ο ελληνικός λαός αιμορραγεί θανάσιμα.

Πόσες αποδείξεις πρέπει να δηλώσετε από το 2016.



  • Πώς θα πάρετε το αφορολόγητο.
Φοροεκπτώσεις μόνο για δαπάνες με...«πλαστικό χρήμα» θα ισχύσουν από την 1-1-2016, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σταδιακά όλες οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.

Πιο αυστηρή η ΕΕ: Απαγορεύονται τα social media και το email για παιδιά κάτω των 16 ετών!



  • Οι έφηβοι κάτω των 16 ετών θα μπορούσαν να μείνουν εκτός Facebook, Snapchat, Instagram και email, αν δεν έχουν την έγκριση από τους γονείς τους για τη δημιουργία λογαριασμού.Αυτό προβλέπει μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με αυτή..

Βόμβα από ΣτΕ για τις αντικειμενικές αξίες



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε ότι η κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, εξέλιξη που πιθανότατα οδηγεί στην ανάγκη αναδρομικής αναπροσαρμογής τους.
Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ακύρωσαν την παράλειψη της κυβέρνησης να προβεί στην έκδοση υπουργικής απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ παράλληλα όρισαν χρόνο έναρξης ισχύος της απόφασης που υποχρεούται να εκδώσει η Κυβέρνηση την 21η Μαΐου 2015, δηλαδή αναδρομικά.

Aπό την αρχή του νέου σχολικού έτους, συσσίτια στα Δημοτικά σχολεία



Δεν έχει τέλος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της
νέας κυβέρνησης. Όπως αποκάλυψε ο Γ.Γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικών Σχολείων αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης.

Αλλάζουν όλες οι αστυνομικές ταυτότητες - Πόσο θα κοστίζουν



Στην αλλαγή όλων των αστυνομικών ταυτοτήτων θα προχωρήσει μέσα στους επόμενους μήνες η κυβέρνηση.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, το κόστος για κάθε Ελληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ. Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων, οι οποίες θα είναι έτοιμες το επόμενο άμεσο διάστημα.

Πόσες μέρες μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι χωρίς να μειώνεται ο μισθός τους


Πόσες μέρες μπορούν να απουσιάζουν οι εργαζόμενοι χωρίς να μειώνεται ο μισθός τους

Τροποποιείται το πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας
Το υπουργείο Εργασίας προωθεί με νομοθετική πρωτοβουλία την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, προκειμένου να κατοχυρώνονται και να αποσαφηνίζονται πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα των ωφελουμένων.

Έχετε κράμπες όταν κοιμάστε; Αυτή είναι η σωστή πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δυνατούς πόνους από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια του νυχτερινού τους ύπνου, φαινόμενο που αυξάνεται σε συχνότητα όσο μεγαλώνει ηλικιακά ένα άτομο.

Αν και η ακριβής αιτία για τις κράμπες μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, συνήθως οφείλεται σε μυϊκή κόπωση,αφυδάτωση ή παρατεταμένη ακινησία. Οι νυχτερινές κράμπες μπορεί επίσης να προκύψουν από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως οι στατίνες, τα στεροειδή και ακόμη και τα αντισυλληπτικά χάπια. Ή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου ή καλίου στο αίμα σας.

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: «ΩΣ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΒΡΕΣΤΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

“Η χάρις και η ευλογία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού εύχομαι να σκεπάζει όλους σας, την κοινωνία, το έθνος και την Εκκλησία μας. Σκέφθηκα πολύ για να συντάξω αυτή την εγκύκλιο και να την απευθύνω στην αγάπη σας. Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να το κάνω. Τις τελευταίες όμως μέρες, μέσα στην κατάσταση του γενικευμένου πανικού που επικρατεί στην πατρίδα μας, των σπασμωδικών αποφάσεων των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής και του μέλλοντός μας, την επαναλαμβανόμενη εναλλαγή υποσχέσεων και διαψεύσεων που έχουν τραυματίσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια μας, τον καταιγισμό των χωρίς τέλος φορολογικών επιβαρύνσεων, δέχθηκα σωρεία τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων πολιτών της περιοχής μας που ζητούν απεγνωσμένα μία παρέμβαση και κάποια συμπαράσταση στο οικονομικό τους αδιέξοδο και δράμα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/12/2015


                    
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.