Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Καιρός:για Τετάρτη 9-12-2015



Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών σε βόρεια Κρήτη, Σποράδες και Εύβοια, χαμηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Giannis Parios - Tis moiras to paixnidi


Ελληνική ταινία:Το έτερον ήμισυ


Με ποιον τρόπο προκαλείς την αρρώστεια σου



Γιατί αρρωσταίνουμε; Ποιά θα είναι η δική σου εμφάνιση όταν θα γεράσεις;

Συχνά , αυτά που λέμε «αρρώστιες» του σώματος μας, δημιουργούνται από εμάς. Το σώμα μας, όπως και κάθε άλλο στη ζωή είναι ο καθρέφτης των εσωτερικών σκέψεων και των πεποιθήσεων μας.

12 υποσχέσεις που πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας και να κρατήσετε για πάντα



Η ζωή δεν έχει να κάνει με ουράνια τόξα και πεταλούδες. Μπορεί να είναι σκληρή μερικές φορές. Μπορεί να έχετε πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για να φτάσετε ως εδώ, έτσι ώστε η καλύτερη επιλογή είναι να την κάνετε να μετρήσει πραγματικά προχωρώντας εμπρός από όπου και αν βρίσκεστε.
Υπουργείο Παιδείας: Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα ΧριστούγενναΜε έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι τόσο στην
πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015. H 23η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων για το τρέχον έτος.

Όλα τα πεταμένα λεφτά: Το Δημόσιο κάνει ακόμα μεγάλη ζωή!

Όλα τα πεταμένα λεφτά: Το Δημόσιο κάνει ακόμα μεγάλη ζωή!Το Δημόσιο δεν καταλαβαίνει από κρίση και αδιάψευστος μάρτυρας είναι η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που καταγράφει και φέτος φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, παρανομίες, παρατυπίες, αγκυλώσεις και
«περίεργα», «μπλοκάροντας» εξωφρενικές δαπάνες ή επιβάλλοντας επιστροφή χρημάτων από τους αρμοδίους (υπολόγους), χωρίς να φαίνεται -δυστυχώς- να ιδρώνει το αυτί κανενός.

Εξαιρετικό μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου



«Καθώς γερνάμε, και γινόμαστε σοφότεροι, συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά ότι:
Ένα ρολόι των €300 δείχνει την ίδια ώρα με ένα ρολόι των €30.
Ένα πορτοφόλι των €300 χωράει τα ίδια χρήματα με ένα των €30.
Η μοναξιά σε ένα σπίτι 30 τ.μ. ή 300 τ.μ. είναι η ίδια.
Ελπίζω μια μέρα να συνειδητοποιήσεις ότι η εσωτερική σου ευτυχία δεν προέρχεται από τα υλικά πράγματα στον κόσμο.

Το βιολογικό ρολόι μας – Ποιες ώρες αποκαθίσταται κάθε όργανο στο σώμα μας; Y



Ο οργανισμός μας διαθέτει βιολογικό ρολόι και κάθε όργανο στο σώμα μας διαθέτει ένα πρόγραμμα επιδιόρθωσης / συντήρησης που λειτουργεί σε καθημερινή βάση. Αν νιώθετε κάπως περίεργα τις παρακάτω ώρες της ημέρας (πονοκέφαλος, έλλειψη ενέργειας), να ξέρετε ότι κάποιο όργανο προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη που έχει υποστεί και αυτό που νιώθετε ενδέχεται να είναι το αποτέλεσμα της ενέργειας που δαπανάται για την επιδιόρθωση.
Ώρες αποκατάστασης εσωτερικών οργάνων

Τι αλλάζει το 2016 για το πλαστικό χρήμα

Δύο μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες με σχετικές διατάξεις που θα κατατεθούν στη Βουλή.Το πρώτο είναι διασύνδεση των ταμειακών μηχανών επαγγελματιών και επιχειρήσεων με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου οι ελεγκτές να έχουν άμεση εικόνα για να τον τζίρο τους.

Συνταγή για σπιτικές καραμέλες και πείτε "αντίο" στο βήχα! (βίντεο)


Αρκετές ιώσεις κυκλοφορούν την περίοδο του χειμώνα, λόγω της απότομης αλλαγής της θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να νιώθουμε τα συνήθη συμπτώματα, όπως πονοκέφαλο, συμφόρηση ή ακόμα και έντονο βήχα.
Όσον αφορά στο βήχα ενδέχεται να σας ταλαιπωρεί για εβδομάδες και να δυσκολεύει τον ύπνο σας. Ωστόσο, στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια εύκολη και απλή συνταγή προκειμένου να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι καραμέλες ούτως ώστε να ανακουφιστείτε από τον βήχα. 

 Η συνταγή είναι η εξής:

Ενεργειακό χαράτσι σε όλα τα ακίνητα από το 2016

Αντιμέτωποι με νέα χαράτσια και επιπλέον «τρέξιμο» θα βρεθούν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με την έναρξη της νέας χρονιάς. 
Οι υποχρεώσεις, σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση των ακινήτων τους, μεγαλώνουν και σε κάθε πώληση ή ενοικίαση θα πρέπει από την 1.1.2016 να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλιώς... έρχονται τσουχτερά πρόστιμα.

Όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά πιστοποιητικά, οι κυριότερες από τις νέες υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την πρόσφατη νομοθεσία, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να επισύρει πρόστιμο από 1.000 έως 10.000 ανάλογα με την επιφάνεια και τη χρήση του κτιρίου, τον βαθμό υπαιτιότητας του υπόχρεου κ.λπ. είναι οι εξής:

Πίεση αίματος: Πότε είναι φυσιολογική – Τι να κάνετε σε κάθε περίπτωση

Οι ακόλουθες πληροφορίες για τις τιμές στην πίεση αίματος μπορεί νασας βοηθήσουν να καταλάβετε αν η αρτηριακή σας πίεση είναι σε υγιές επίπεδο ή εάν θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα για να βελτιώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό.Οι τιμές για την αρτηριακή πίεση αίματος εμπίπτουν σε τέσσερις γενικές κατηγορίες και κυμαίνονται από φυσιολογική έως το στάδιο της υπέρτασης.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Όλες οι ημερομηνίες




Τις ημερομηνίες καταβολής συντάξεων του Ιανουαρίου διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.
Πιο αναλυτικά: Οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου αντί στις 4 Ιανουαρίου 2016. Παράλληλα, οι συντάξεις όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λ.π.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου αντί στις 30 Δεκεμβρίου 2015.
http://www.xorisorianews.gr/

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/12/2015


                        
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.