Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Καιρός:για Τρίτη 1-12-2015



Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών στα δυτικά και βόρεια, και παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα νωρίς το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ-Σ'ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ


Ελληνική ταινία:Η Αγάπη είναι Ελέφαντας


Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο πρωτάθλημα debate με 1300 φοιτητές από 350 Πανεπιστήμια και 70 χώρες


Αποτέλεσμα εικόνας για απθ


Οι αγώνες αντιλογίας θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 έως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016
Περισσότεροι από 1000 αγώνες αντιλογίας (debates), πάνω σε φλέγοντα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ζητήματα της τρέχουσας διεθνούς και ελληνικής επικαιρότητας, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 έως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016. Η αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων θα γίνει ανάμεσα σε 1300 φοιτητές, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν περισσότερα από 350 Πανεπιστημιακά ιδρύματα από 70 χώρες, διεκδικώντας το "χρίσμα" του νέου Παγκόσμιου Πρωταθλητή στη ρητορική.

Επιδότηση μελισσοκομίας 2016: Πόσα μελίσσια χρειάζονται, τι χρήματα δίνουν & οι προυποθέσεις

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2cEUkQn7TqIUp90Ds1Le382ywFA5nj00rNsb1wVI-UHNC94DAtBXugnR-v5QOBohDco9tXqtELXP007eaglR_M09tp6poa1Wni02APWnxyeiRPrswYqRph9BXMeuwfZ1c7iQ8mpdIgrv6/s400/Screenshot_409.pngΜια νέα επιδότηση θα τρέξει για το 2016 που σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει αρκετά χρήματα στους μελισσοκόμος. Πρόκειται για το πρόγραμμα του νέου αγρότη, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι μελισσοκόμοι και μπορεί κάποιος να εισπράξει αρκετά χρήματα, για μια δυνατή ώθηση!

Στα 5.000 πλοία ο ελληνόκτητος στόλος

Παραγγελιά...

  • Το φράγμα των 5.000 πλοίων ετοιμάζεται να σπάσει η ελληνική ναυτιλία - και μάλιστα εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ο στόλος όχι μόνο αυξάνεται σε αριθμό πλοίων αλλά και σε..  χωρητικότητα, ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται αφού κάθε χρόνο μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας.

Τι είναι και πως θα λειτουργεί, το Ανοιχτό Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης


Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Ανοιχτό Κέντρο ΕμπορίουΘεσσαλονίκης (Open Mall).
Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει την πρώτη δόση των χρημάτων από το ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες εργασίες του ανοιχτού κέντρου, το οποίο οριοθετείται στην περιοχή μεταξύ Πλατείας Αριστοτέλους, Μητροπόλεως, Λεωφόρου Νίκης και Λευκού Πύργου.

Η Θεσσαλονίκη ανάμεσα στα 10 κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για θεσσαλονικη
Το USA TODAY δημοσίευσε μια λίστα με τα 10 κρυμμένα διαμάντια της Ευρώπης, ιδανικά για φοιτητές και νεαρούς σε ηλικία ταξιδιώτες. Μια ελληνική πόλη βρίσκεται στη λίστα λόγω της κουλτούρας της αλλά και της διασκέδασης που προσφέρει. Ο συγγραφέας του άρθρου, Ben Rissler, είναι φοιτητής και ο ίδιος.
Η Θεσσαλονίκη είναι η ελληνική πόλη που χαρακτηρίζεται ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης και βρίσκεται στην 10η θέση.
Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

Η ζωή στην Θεσσαλονίκη – La vie à Salonique (βίντεο)

ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΣΕΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου μετέθεσε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ την πανελλαδική απεργία...
που είχε προκηρύξει σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Οπως εξηγεί, η νέα απόφαση ελήφθη καθώς λίγες μέρες μετά την πρώτη απόφαση, προκηρύχθηκε η γενική απεργία από την ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 3 του μηνός.

Παιδί και Όρια


Oria

της Κασσιανής Τρικαλιώτη, ψυχολόγος 
Τα όρια είναι ένα θέμα, που απασχολεί συχνά και πολλές φορές προβληματίζει τους γονείς. Η οριοθέτηση δυσκολεύει πολλούς γονείς στην ανατροφή των παιδιών τους. Μη γνωρίζοντας την αξία των ορίων αλλά και το σωστό τρόπο οριοθέτησης, συχνά, έχουν την αίσθηση ότι θα πληγώσουν συναισθηματικά το παιδί ή θα χαλάσει η μεταξύ του σχέση.

Ό,τι δεν δηλώνεται, κατάσχεται

Ό,τι έχουν και δεν έχουν θα πρέπει να δηλώσουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που έρχεται με νομοσχέδιο, μέσα στο Δεκέμβριο στη Βουλή προς ψήφιση, θα πρέπει να δηλωθούν καταθέσεις, πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και άλογα ιππασίας.

Οι επτά τρόποι για να γλιτώσετε από την «τσιμπίδα» των τεκμηρίων


Οι επτά τρόποι για να γλιτώσετε από την «τσιμπίδα» των τεκμηρίων

Του Τάσου Δασόπουλου

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αν και άνεργοι αναγκάζονται ακόμη και χωρίς πραγματικό εισόδημααναγκάζονται να πληρώνουν υψηλούς φόρους επειδή τα πραγματικά τους εισοδήματαυπολείπονται των λεγόμενων «τεκμαρτών».
Τα τεκμαρτά εισοδήματα προκύπτουν από την ιδιοκτησία ακινήτων, ΙΧ και σε ορισμένες περιπτώσεις διδάκτρων σε ιδιωτικά σχολείων δεξαμενών κολύμβησης σκαφών ή αεροσκαφών και ελικοπτέρων .

Πρώτη φορά Αριστερά... Χαϊδεύει τους εφοπλιστές, σκοτώνει τους συνταξιούχους!


Πρώτη φορά Αριστερά... Χαϊδεύει τους εφοπλιστές, σκοτώνει τους συνταξιούχους!


ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ Ή ΤΑ ΕΧΕΤΕ...ΒΡΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ; ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΙΔΟΥ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ

Δεν πρέπει -τελικά- να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο στο δράμα που αποδεδειγμένα έχει προκαλέσει με την παρουσία της στη διακυβέρνηση της χώρας, η... πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/11/2015


                          
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.