Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 26-11-2015



Αστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά και παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Greek mix anamniseis Vol 2 by Dj Aggelos (Ελληνικές Επιτυχίες)


Ελληνική ταινία:Τα δελφινάκια του Αμβρακικού


12 φωτογραφίες από τη βιομηχανία της τεχνολογίας, που οι εταιρείες δεν θέλουν να δείτε



Η σκοτεινή πλευρά της τεχνολογικής βιομηχανίας.


Καθώς η αμερικανική κοινή γνώμη εξακολουθεί να εξαρτάται περισσότερο από την ψηφιακή τεχνολογία για να λειτουργήσει η κοινωνία, η βιομηχανία της τεχνολογία των ΗΠΑ ανθεί.

Τα νέα gadgets κατακλύζουν την αγορά κάθε χρόνο, και οι κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple, η Microsoft, η Google, η IBM, η HP, η Cisco μεταξύ άλλων – σαρώνουν σε κέρδη ρεκόρ.

Υπέροχες φωτογραφίες της Παλιάς Ελλάδας

palia-ellada

Πώς ήταν η Κέρκυρα στα 20s; Ο ισθμός της Κορίνθου τον περασμένο αιώνα; Πώς έμοιαζε το ξενοδοχείο Χίλτον όταν είχε ακόμα… σκαλωσιές; Το Ναύπλιο του ’50;
Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από 20 υπέροχες φωτογραφίες της Ελλάδας του τότε.

Τι ξέρει το Facebook για μένα;

Τι ξέρει το Facebook για μένα;© Shutterstock Τι ξέρει το Facebook για μένα;
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, αρκούνμόλις 10 likes στο Facebook για να μας μάθει καλύτερα από έναν συνάδελφο, 70 για να μας γνωρίσει καλύτερα από τον κολλητό/η και 150 για να σκιαγραφήσει πλήρως το ψυχολογικό μας προφίλ. Ναι, καλά το καταλάβατε, το κοινωνικό δίκτυο μας έχει «φακελώσει» για τα καλά – με τη συγκατάθεσή μας πάντα – και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Ταξίδεψε live σε όλο τον κόσμο


taksidepse

Βρέθηκες σε έναν ποταμό στην Αλάσκα, και παρατηρείς μια αρκούδα να ψαρεύει την τροφή της. Κατόπιν βλέπεις από ψηλά την 5η λεωφόρο της Ν. Υόρκης την ώρα που σουρουπώνει, και αμέσως μετά, βρίσκεσαι -χωρίς το τζετ λαγκ- βαθιά μεσάνυχτα στον Πύργο του Άιφελ. Κι όλα αυτά, live. Από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του κινητού σου σε καταπληκτική -συνήθως- ή απλά ικανοποιητική εικόνα.

Η πανέμορφη φθινοπωρινή Καστοριά από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)




Ένα υπέροχο βίντεο από το greece-from-air.gr με την φθινοπωρινή Καστοριά από ψηλά!

CNBC: Η κλοπή των 400 δισ $ που μπορεί να καταστρέψει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης..

"Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών όχι μόνο επέφερε ισχυρότατο πλήγμα σε αυτές καθ' αυτές αλλά οδήγησε και σε ζημία του Δημοσίου, ύψους σχεδόν 400 δισ, λόγω της εξαΰλωσης της συμμετοχής του στα τέσσερα συστημικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα", κατά τα αναφερόμενα σε άρθρο του αμερικανικού δικτύου.

Δέκα «κόλπα» στον Google Chrome που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη

Ο Google Chrome είναι ένας από τους δημοφιλέστερους web browsers και η συμβατότητά του με τις περισσότερες εφαρμογές της Google τον κάνει να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες αφήνοντας πίσω του το Firefox και τον Ιnternet Explorer.

Οι web browsers έχουν εξελιχθεί και με την προσθήκη extensions αποκτούν επιπλέον δυνατότητες, ωστόσο οι περισσότεροι "κρύβουν" αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή των χρηστών ευκολότερη.

Μειώσεις σοκ στις συντάξεις έως 20% φέρνει το μοντέλο επανυπολογισμού


Μειώσεις σοκ στις συντάξεις έως 20% φέρνει το μοντέλο επανυπολογισμού

Σχέδιο-σοκ για τις συντάξεις με κλιμακωτές μειώσεις στα ποσά που παίρνουν σήμερα 2,6 εκατ. συνταξιούχοι ανάλογα με το μισθό (ή τα έτη ασφάλισης) και την ηλικία που είχαν όταν αποχώρησαν από την εργασία καλείται να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή ως τα μέσα Δεκεμβρίου η κυβέρνηση.
Το σχέδιο των αλλαγών θα έχει κορμό την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ ως βασικό ποσό για όλους τους συνταξιούχους (νυν και μελλοντικούς) και από την 1η/1/2016

Σημαντικά έργα στη Χαλκιδική στη λίστα του ΕΣΠΑ

Σημαντικά οδικά έργα στη Χαλκιδική στη λίστα του ΕΣΠΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που βελτιώνουν τις μετακινήσεις επισκεπτών ..
και τουριστών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στη Χαλκιδική περιλαμβάνει η λίστα των έργων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2007 - 2013 που παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πολύγυρο.

Ο άστεγος που επιβραβεύει. Ένα συγκλονιστικό Ελληνικό πείραμα που συγκινεί. (βίντεο


Ένα εκπληκτικό πείραμα που αποδεικνύει το ήθος και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού στα δύσκολα, πραγματοποίησε ο γνωστός σε εμάς Αστάθιος, με το άκρως συγκινητικό αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο.
Το μήνυμά του είναι πως όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με το φιλότιμο, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματά μας.

Αναρτήθηκαν! Πώς θα εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας 2016



Στη διάθεση των οδηγών τέθηκε πριν από λίγο η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016. Μέσω της ειδικής εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν την κατάσταση των οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους αλλά και να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους. 
Ήδη, έχουν ανέβει περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ειδοποιητήρια ενώ η διαδικασία και για τα υπόλοιπα – συνολικά τα ειδοποιητήρια μαζί με τα επαγγελματικά οχήματα ανέρχονται στα 6,5 εκατομμύρια- θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/11/2015


                           
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.