Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Παρασκευή 13-11-2015







Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015.

Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα....


Ελληνική ταινία:ΤΗΣ ΖΗΛΕΙΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ


Το πιο In Καφέ στην Θεσσαλονίκη είναι ένα ποδήλατο – Η απίστευτη και πρωτότυπη ιδέα από τις δύο Θεσσαλονικιές (ΦΩΤΟ)

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι υπάρχει ένα ποδήλατο που σερβίρει καφέ; Οσο τρελό κι αν ακούγεται, δύο Θεσσαλονικιές το έκαναν πραγματικότητα! Δύο τολμηρές, νέες γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη, ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι εναλλακτικό στον χώρο του καφέ.

Ο Όλυμπος σε 10 λεπτά! Mount Olympus in 10 minutes (video)



από τα e-mail μου

Ντροπή: Ξηλώνουν το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ε.Δ!

Ντροπή: Ξηλώνουν το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών των Ε.Δ!
Έντονες αντιδράσεις και πλήθος ερωτημάτων προκαλεί διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη - Σιγή ιχθύος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Η... νέα τάξη πραγμάτων είναι αποφασισμένη να αποκαθηλώσει οτιδήποτε ελληνικό.
Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις της κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου για το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά τις ντροπιαστικές δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων, έρχεται και η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ξηλώσει το εθνόσημο από τις στολές των αξιωματικών.

Όλα τα νέα όρια ηλικίας συντάξεων στο Δημόσιο -Πίνακες, παραδείγματα

Διευκρινίσεις για τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδοτήσεων στο Δημόσιο δίνει εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στις νέες διατάξεις, υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις, όπου αυξάνεται μέχρι και 17 έτη το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στους δημόσιους υπαλλήλους. Περιγράφονται αναλυτικά τα όρια ηλικίας και οι κατηγορίες εκείνες εργαζομένων στο δημόσιο που επιβαρύνονται με την αύξηση των ορίων ηλικίας, σταδιακά από 19 Αυγούστου 2015 και μετά.

Πώς θα ξαναδώσουν Πανελλαδικές οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών

Να επιλέξουν μεταξύ δύο συστημάτων θα μπορούν οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών προκειμένου να διεκδικήσουν στις πανελλαδικές του 2016 την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας, όσοι από τους υποψήφιους προηγούμενων ετών αποφασίσουν να μετάσχουν εκ νέου στις Πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2015-2016 θα έχουν δύο επιλογές στην διακριτική τους ευχέρεια:

Γιατί «κόλλησε» η κύρια γραμμή του Μετρό της Θεσσαλονίκης

Οι εργασίες για την επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά εκτελούνται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018. Το έργο αξίας 312 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, υλοποιείται από την κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ και θα περιλαμβάνει πέντε σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) σε μια υπόγεια γραμμή 4,77 χιλιομέτρων.

Η συγκινητική διαφήμιση που έχει “τρελάνει” το Διαδίκτυο – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και είναι νωρίς για τα Χριστούγεννα, η διαφήμιση του βρετανικού
πολυκαταστήματος John Lewis θα σας βάλει για τα καλά στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Με τη φωνή της Aurora Aksnes και με το τραγούδι «Half the World Away» να πλαισιώνουν το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, το πολυαναμενόμενο σποτ έχει κάνει θραύση.

Πώς και από πότε χρησιμοποιούν οι Έλληνες το ίντερνετ

Επτά στα δέκα νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%). Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας για το 2015 της ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, στα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο διαδίκτυο από την κατοικία, καταγράφεται σε σχέση µε το 2014 αύξηση 7,2% και 3,8%, αντίστοιχα.

O άθεos


  Αποτέλεσμα εικόνας για αθεος


  1. 1. O άθεος
  2. 2. Ένας άθεος έκανε τη βόλτα του στο δάσος, θαυμάζοντας όλα αυτά που εκείνο το «ατύχημα της εξέλιξης" είχε δημιουργήσει.
  3. 3. -Τι καταπληκτικά δέντρα! Τι όμορφα ποτάμια! Τι απίστευτα ζώα! ...αναφωνούσε συνέχεια.

«Καμπανάκι» από τους δημάρχους Κεντρικής Μακεδονίας για το Παπαγεωργίου

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία και ανησυχία τους για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου, το οποίο καλύπτει το 50% των περιστατικών ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας που ανήκει και εξυπηρετεί πάνω από 400.000 ασθενείς το χρόνο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/11/2015


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.