Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Καιρός: για Τετάρτη 4-11-2015








Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

Διδάξτε στο παιδί σας πώς να θέτει στόχους

Διδάξτε στο παιδί σας πώς να θέτει στόχους

Από τα πιο σημαντικά μαθήματα που πρέπει να διδάξετε στο παιδί σας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του, είναι να θέτει στόχους και να αγωνίζεται για να τους κατακτήσει. Ας δούμε λοιπόν, πώς θα τα καταφέρετε:

Σκορ για τις ιώσεις

590 e1681ebf760f75a0d1798b21ab21a756Αν κολλήσατε κάποιον από τους ιούς που μας τριγυρίζουν, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να νιώσετε γρήγορα καλά είναι τα "φάρμακα" που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Προσοχή: Ξεκίνησε το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ - Τι ισχύει

Προσοχή: Ξεκίνησε το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ - Τι ισχύει
Σε ισχύ τέθηκε από την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.
Όπως ενημέρωσε η ΔΕΗ, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών οι μειωμένες χρεώσεις θα ισχύουν στα διαστήματα 15:00-17:00 και 02:00-08:00.

Τέλος τα Μηδενικά Τέλη, αυξήσεις έως 200 ευρώ στα Τέλη Κυκλοφορίας!


Τέλος τα Μηδενικά Τέλη, αυξήσεις έως 200 ευρώ στα Τέλη Κυκλοφορίας!

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας μόνο για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα οχήματά τους εκπέμπουν κάτω από 80 γρ./CO2, αυξήσεις από 100 έως και 200 ευρώ στα «ακριβά» αυτοκίνητα και ένα Plan B που προβλέπει έσοδα πάνω από 1 δις. ευρώ και μπορεί να ενεργοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το οποίο έχει έτοιμο το οικονομικό επιτελείο.

ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;

Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 
Με δεδομένη τη δέσμευση της χώρας (με το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο αριστερός Τσίπρας και ψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα του χρεοκοπημένου καθεστώτος), ότι δηλαδή η ελληνική Βουλή θα νομοθετεί μόνο ό,τι θέλουν οι δανειστές, η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας έχει καταλυθεί. Και αν δεν το έχετε καταλάβει, έχει καταλυθεί μαζί της και το Σύνταγμα της χώρας, αφού ανώτερος νόμος, πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πλέον το τρίτο μνημόνιο και η βούληση των δανειστών. 

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των φοιτητών που ενδιαφέρονται για μετεγγραφή



  • Από σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Θεσσαλονίκη: Το "τότε και τώρα"! (βίντεο)

Ένα βίντεο που προβάλει εικόνες της πόλης σήμερα και τις αντιπαραθέτει με τις εικόνες μίας άλλης εποχής αλλά από την ίδια οπτική γωνία, έχει δημιουργήσει μία ομάδα στο facebook. 

Ένα βίντεο που όταν το βλέπεις καταφέρνει να σου δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα... Δείτε το και θα καταλάβετε...

Το μεγάλο σκάνδαλο του δημοψηφίσματος...Όλα προμελετημένα ήταν για το τελικό χτύπημα



Το πείραμα του δημοψηφίσματος έληξε με επιτυχία, ο λαός πρέπει να ετοιμάζεται για το τρίτο και πιο επίπονο μνημόνιο την στιγμή μάλιστα που η δημοκρατία καταλύθηκε αφού όλοι εκτός του ΚΚΕ, υποστηρίζουν την συμφωνία με την υπογραφή τους πριν καν δουν τους όρους της επικείμενης συμφωνίας. 

Η Ελληνίδα που μας κάνει περήφανους (φωτογραφίες)











Μπράβο Ελένη, Ελλάδας θρέμμα και ψυχή παράδειγμα μίμησης για όλους, για κάθε δύσκολη στιγμή.

Στα 25 της στέλεχος της ΝΑSA

Κανένας Μετανάστης Δεν Θα Μείνει Χωρίς Κάρτα Υγείας Λέει Το Υπουργείο – 1.200.000 Οι Ανασφάλιστοι Έλληνες – Όχι Δεν Είναι Ρατσισμός

12072633_716773965122916_3629306078450995494_n
Στη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρεί το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο fm.
Ο κ. Μπασκόζος είπε ακόμη ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.

Συνεργασία Δ. Θεσσαλονίκης - ΔΕΘ για τη δημιουργία τελεφερίκ



Κύκλο επαφών με τη διοίκηση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης προτίθεται να αρχίσει ο Γιάννης Μπουτάρης με σκοπό την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας από πλευράς κεντρικού δήμου και Helexpo-ΔΕΘ για την προώθηση του σχεδιασμού που αφορά την εγκατάσταση και τη λειτουργία στην πόλη τελεφερίκ, το οποίο θα συνδέσει το θαλάσσιο μέτωπο με το περιαστικό δάσος και την Άνω Πόλη με το ιστορικό κέντρο.

Επίδομα θέρμανσης: «Κλειδώνει» στα 60 λεπτά το λίτρο – Νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Πετρέλαιο θέρμανσης με τιμή χαμηλότερη ακόμα και από τα 60 λεπτά το λίτρο θα μπορούν να προμηθευτούν φέτος, περίπου 500.000 δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης.
Η επιδότηση για τη φετινή σεζόν, φαίνεται να κλειδώνει στα 25 λεπτά το λίτρο αλλά με αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τους δικαιούχους κοντά στις 500.000.

Ανεκδοτάρα....για να πάει καλά η μέρα μας!



Ένα αεροπλάνο ταξιδεύει προς Μελβούρνη, όταν μια ξανθιά 
σηκώνεται από την οικονομική θέση και πηγαίνει στην πρώτη θέση.
Η αεροσυνοδός η οποία παρακολουθούσε, πήγε κοντά της και της ζήτησε να δει το εισιτήριο της.
Αφού το κοίταξε της εξήγησε ότι θα πρέπει να...

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/11/2015


                             
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.