Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Καιρός:για Σάββατο 31-10-2015



Τοπικές βροχές στην κεντρική, ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στη Χαλκιδική, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες και βαθμιαία στην Κρήτη, στο Ιόνιο και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά, περιμένουμε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...'' ΤΡΙΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ''ΔΗΜΟΤΙΚΟ''ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ


Ελληνική ταινία:Ένα τανκς στο κρεββάτι μου


Φυσικές πισίνες σε μία από τις πιο όμορφες κορυφές της Ελλάδας! (ΦΩΤΟ)

Στον νομό Ιωαννίνων στην περιοχή του Ζαγορίου μεταξύ των οικισμών
Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο βρίσκονται οι φυσικές πισίνες της Ηπείρου ή πιο συγκεκριμένα οι Οβίρες Ρογκοβού.

Με 200 ταινίες απο 53 χώρες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο και περιμένει από την επόμενη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου τους πιστούς σινεφίλ. Με 200 ταινίες (118 μεγάλου και 62 μικρού μήκους) από 53 χώρες του κόσμου, αφιερώματα, ειδικές προβολές, τα άκρως ενδιαφέροντα τμήματα 
“Νέοι Ορίζοντες και “Ματιές στα Βαλκάνια”, μια συναυλία με παράλληλη προβολή της ταινίας του 1927 “Metropolis” του Φριτς Λανγκ - συνοδεία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μουσικής – Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015) το φεστιβάλ εξακολουθεί στην 56η του φετινή διοργάνωση να αποτελεί τη μεγαλύτερη “γιορτή” του σινεμά στη χώρα, παρά τον προϋπολογισμό του (700.000 ευρώ).

Ταινία μικρού μήκους για την χειραγώγηση της σκέψης που πρέπει να δείτε ...

http://terrapapers.com/wp-content/uploads/2015/07/TERRAPAPERS.COM_MME-PROPAGANDA-786x524.jpgΟ σημαντικός Ιρανός καλλιτέχνης Μπαμπά Ανβάρι στη μικρού μήκους ταινία του «Two & Two» σκιαγραφεί με συγκλονιστικό τρόπο την απόπειρα χειραγώγησης της σκέψης και την επιβολή της εξουσίας με κάθε κόστος.
Βασιζόμενος στα γραπτά του Τζόρτζ Οργουελ, ο οποίος στο «1984» έγραφε ότι «ελευθερία είναι να μπορείς να πεις ότι 2 +2 = 4» ο Ανβάρι αντιστρέφει στην πρόσθεση και παρουσιάζει το πως πραγματοποιείται με τη βία η χειραγώγηση της σκέψης.

O βασιλιάς και τα γεράκια – Μια διδακτική ιστορία που θα σας κάνει να δείτε διαφορετικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στη ζωή σας


1

Μια μέρα έκαναν δώρο σε ένα τρανό βασιλιά δύο νεογέννητα γεράκια και εκείνος αμέσως τα έδωσε για να τα εκπαιδεύσουν. Μετά από κάποιο καιρό, ο εκπαιδευτής είπε στον βασιλιά πως το ένα από τα δύο μικρά γεράκια είχε ήδη εκπαιδευτεί και πετούσε. “Και το άλλο;” ρώτησε ο βασιλιάς. “Λυπάμαι, εξοχότατε, αλλά το άλλο συμπεριφέρεται παράξενα;ίσως είναι άρρωστο.Κανείς δεν μπορεί να το κάνει να φύγει από το κλαδί που κάθισε από την πρώτη ημέρα.

Η Ελλάδα τρίτη στις ξένες επενδύσεις στη Βουλγαρία



  • Μετά τις Αυστρία και Ολλανδία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των χωρών με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη Βουλγαρία.
Οι συνολικές ελληνικές επενδύσεις έφθασαν στο τέλος του 2014 τα...  2,49 δισ. ευρώ (έναντι σχεδόν 2,58 δισ. ευρώ το 2013 και 2,75 δισ. ευρώ το 2012), όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια.

Η απάντηση του δημάρχου για την παρέλαση των απορριμματοφόρων (βίντεο)

Απάντηση στην σκληρή κριτική που δέχθηκε για την παρέλαση των απορριμματοφόρων έδωσε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο τόνισε αρχικά «Πήρα την απόφαση να δείξω στους πολίτες μου τα νέα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO 6, με μικρότερη εκπομπή ρύπων, με μικρότερο θόρυβο κατά την αποκομιδή, για τα οποία οι δημότες δεν πλήρωσαν τίποτα, ούτε δημοτικά τέλη, ούτε ο δήμος, ούτε το κράτος δεν έδωσε δεκάρα, ήταν μέσω ΕΣΠΑ».

ΟΑΕΔ - Δείτε τα 11 επιδόματα που μπορεί να δικαιούστε και δεν το γνωρίζετε

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους,


αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Το Α.Π.Θ. πρωτοπορεί: Νέα γενιά φακών με νανοτεχνολογία βάζουν τέλος στα προβλήματα όρασης παγκοσμίως!



Στόχος είναι τα νέα και πρωτοποριακά ελληνικά προϊόντα να εξαχθούν σε όλο τον κόσμο! Οφθαλμικοί φακοί οράσεως και ηλίου με ισχυρή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και ελεγχόμενο χρωματισμό, είδη καθημερινής χρήσης με εξαιρετική αισθητική και βελτιστοποιημένη χρηστικότητα, κατασκευασμένα με πολυλειτουργικές νανοεπιστρώσεις υλικών παράγονται με την χρήση νανοτεχνολογίας και εφαρμογών Laser. 

Οι μισθωτοί πληρώνουν σε φόρους και εισφορές το 60% του μισθού τους


Οι μισθωτοί πληρώνουν σε φόρους και εισφορές το 60% του μισθού τους

Ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 60% του μισθού τους καλούνται να καταβάλλουν σε φόρους και εισφορές οι μισθωτοί, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο ΣΕΒ, μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό σχεδόν 20% μεγαλύτερο από τις εισφορές στη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ: Δεν θα πιστεύετε πόσοι αστυνομικοί θα φυλάνε τους 300 της Βουλής!

Με 170 αστυνομικούς ενισχύεται μετά τις 10 Νοεμβρίου το σχέδιο αστυνόμευσης
της Δυτικής Αττικής, ανέφερε πριν από λίγο στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.Παράλληλα προχώρησε σε μια δραματική έκκληση στους πολιτικούς να μην αντιδρούν…

«Εσύ …εδώ… εσύ …εκεί …πσττ κύριος εσύ… εκεί στην άκρη…» Μείναμε άφωνοι! ΔΕΙΤΕ ΤΟ πριν το κατεβάσει ο Τσιπρας!

Και για να μην νομίζετε ότι η θέση του “διαπραγματευτή μας”΄στην οικογενειακή φωτογραφία ήταν τυχαία, δείτε πως στήνεται λίγο πριν.
Όλα έχουν την σημασία τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/10/2015


                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.