Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Τετάρτη 28-10-2015




Ηλιοφάνεια στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, διατήρηση των ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...Άγιε μου έρωτα - Φανάρας Γιωργος


Ελληνική ταινία:Ξύπνα καημένε Περικλή


Το ’40 στα σχολικά βιβλία Γλώσσας: δειλία, ηττοπάθεια και διασυρμός του Έπους!


Αποτέλεσμα εικόνας για 1940 ελλαδα πολεμος



γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


Όσο παραμένει, στα σχολικά βιβλία, η μαγαρισιά, που ατιμάζει την επέτειο, θα επιμένουμε στην επισήμανσή της. Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε πέρυσι στο περιοδικό «ΑΦΥΠΝΙΣΗ» της ιεράς μονής αγίου Νικοδήμου στο όρος Πάικο του Κιλκίς.

Οι 10 χώρες με τους υψηλότερους μισθούς για το 2015 ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

χωρεςΈχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια χώρα προσφέρει στους εργαζομένους της τον μεγαλύτερο μισθό; Θεωρείτε ότι ο μισθός που παίρνετε δεν είναι αυτός που σας αξίζει; Τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στις 10 χώρες στις οποίους οι κάτοικοι απολαμβάνουν τους υψηλούς μισθούς.

Ο 15χρονος μαθητής από την Καβάλα που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ (εικόνες)

Χρειάστηκε ένας χρόνος συστηματικής και καθημερινής ενασχόλησης, 475 εκτυπωμένα κομμάτια, περισσότερο από ένα χιλιόμετρο πλαστικού ABS (πρώτη ύλη) και πάνω από 1.400 ώρες εκτύπωσης, συναρμολόγησης, 
προγραμματισμού και πειραματισμού για να συμπεριλάβουν τον 15χρονο μαθητή της Α' Λυκείου Δημήτρη Χατζή, στον μικρότερο κατασκευαστή ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις και εξ ολοκλήρου εκτυπωμένο από αυτοσχέδιο τρισδιάστατο εκτυπωτή ή αλλιώς σε έναν κατασκευαστή «InMoov», όπως είναι η επίσημη επιστημονική ονομασία του ρομπότ.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ένα παλιό λυχνάρι

Ένας, πωλητής, ένας διοικητικός και ο μάνατζερ πήγαιναν για γεύμα, όταν βρίσκουν στο ...
δρόμο ένα παλιό λυχνάρι. Το τρίβουν και βγαίνει ένα τζίνι.
Το τζίνι λέει:

-Θα δώσω στον καθένα σας από μια επιθυμία.
-Εγώ πρώτος, εγώ πρώτος, πετάγεται ο διοικητικός. Θέλω να είμαι στις Μπαχάμες, να οδηγώ ένα speed-boat χωρίς να έχω καμία έννοια.

Ξεκινά το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων


  • Την έναρξη δεκαήμερου εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα πανελλαδικά από 1 έως 10 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Όλοι μαζί ...κι ο Αλέξης χώρια

Η εικόνα της Ελλάδας διεθνώς αυτή τη στιγμή είναι δυστυχώς ίδια με την εικόνα του μικρού Αλέξη στην άκρη της "οικογενειακής φωτογραφίας" μετά τη χθεσινή σύνοδο για το προσφυγικό.
                 Ο ..ορισμός του "μια εικόνα χίλιες λέξεις".
                                *Χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Αλεξιάδη - Δείτε το απειλητικό μήνυμα που του έστειλαν

"Σήμερα το μεσημέρι έφτασε, μέσω αλληλογραφίας, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, ένας φάκελος ο οποίος περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό σημείωμα.
Ο φάκελος παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια, όπου και θα εξεταστεί για την ύπαρξη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτά είναι τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης -Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ -Πίνακες

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο και αφορά στη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια με 40 χρόνια ασφάλισης ή στα 67 χρόνια με λιγότερα ένσημα. Με την ίδια απόφαση, καταργούνται και οι πρόωρες συντάξεις. Σημειώνεται ότι η μετάβαση στα νέα αυξημένα όρια ηλικίας γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί σε έξι χρόνια (έως το 2022).

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, από 1/1/2022 όλοι θα βγαίνουν στη σύνταξη στα 67 (με 15ετία τουλάχιστον) ή στα 62 με 40 έτη (12.000 ημέρες ασφάλισης) για πλήρη σύνταξη καιστα 62 με 15ετία για μειωμένη.

Η απόλυτη "ξεφτίλα"


Αναζητούνται κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα και τα βοηθήματα σίτισης

Αναζητούνται κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα και τα βοηθήματα σίτισης


Τα προβλήματα ρευστότητας του δημοσίου έχουν οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ αλλά  και των βοηθημάτων για σίτιση.
Όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα  η καταβολή της γ’ δόσης  από τον ΟΓΑ αναμένεται αρχές Νοεμβρίου.

Προσοχή στις δήθεν προσφορές μέσω messenger

Στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης του κοινού, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων, μέσω γνωστής εφαρμογής «messenger» , σε μεγάλο αριθμό κατόχων έξυπνων κινητών τηλεφώνων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/10/2015


                              
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.