Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Τετάρτη 28-10-2015




Ηλιοφάνεια στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια, διατήρηση των ενισχυμένων βοριάδων στο Αιγαίο και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.
Νωρίς το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 16 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 21 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 18 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια τμήματα της Κρήτης πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι με εξαίρεση την έξοδο του Πατραϊκού όπου θα επικρατήσουν μέτριοι έως ισχυροί ανατολικοί άνεμοι.

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 16. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και αρκετή ψύχρα, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου