Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη:11:00′ μμ, της 26ης Οκτωβρίου 1912

                                       



Πως επετεύχθη η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πριν από 103 χρόνια.

Από τις αρχές Οκτωβρίου του 1912 η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο με την παραπαίουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία, έχοντας ως συμμάχους τη Βουλγαρία και τη Σερβία (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος). Θέατρο των επιχειρήσεων, η περιοχή της Δ.Μακεδονίας…

Καιρός: για Τρίτη 27-10-2015







Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, περιμένουμε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα...ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ (Φανάρας - Χαλκιάς)


Ελληνική ταινία:ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ


Τι δεν πρέπει να κάνετε σε ξένες χώρες- Κανόνες ασφαλείας για τουρίστες (εικόνες)

Οι διακοπές σε ξένες χώρες μπορεί να είναι μία ευχάριστη και επιμορφωτική εμπειρία, ωστόσο μπορεί να σας προξενήσουν και μεγάλους μπελάδες αν δεν ακολουθείτε τους κανόνες.

Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, όπως το Ντουμπάι, το Αμστερνταμ και η Νέα Υόρκη, έχουν απαράβατους κανόνες που ισχύουν όχι μόνο για τους ντόπιους, αλλά και για τους τουρίστες και καλό είναι να τους γνωρίζετε πριν ταξιδέψετε εκεί.

Προσοχή! Μην σπάσετε τους υπολογιστές σας με αυτό που θα διαβάσετε…


Προσοχή! Μην σπάσετε τους υπολογιστές σας με αυτό που θα διαβάσετε…


Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Χρήστου Πρωτόπαπα στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με τον Τηλέμαχο Σαντοριναίο.

Σοκ και δέος από το άρθρο του Στάθη για τον πολιτικό απατεώνα Τσίπρα και τους γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ

20150828101607-mg-48571440749860

Δύσκολα εμφανίζεται στην Ιστορία τέτοια οβιδιακή μεταμόρφωση, τέτοια μετάλλαξη ενός πολιτικού ηγέτη, όπως αυτή του κ. Τσίπρα. - 
(Αυτο)κριτική
Του Στάθη – enikos.gr
Και το ίδιο δύσκολα ένα αριστερό κόμμα, ή έστω το μέρος εκείνο του κομματικού σώματος που του απέμεινε, παρακολουθεί αυτή τη μετεξέλιξη προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα που μιλούσε πριν να αυτομολήσει στην πολιτική που αντιμαχόταν.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ...

Την απόφαση να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των αγροτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί...
στις 10 Νοεμβρίου στην Λάρισα, πήραν σήμερα οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο.

Κάτω ρε τα χέρια από τον καναπέ της γιαγιάς μου.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το υπ. Δικαιοσύνης και
έχει αποσταλεί στο κουαρτέτο προς έγκριση στο πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώνονται στο εξής – εκτός από το περιεχόμενο των θυρίδων – ακόμα και τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που κάθε πολίτης έχει στο σπίτι του!

Ισορροπία τρόμου: Φόβοι για κοινωνικές εκρήξεις – Εξαντλήθηκαν οι αντοχές

Ο ΜΗΝΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…


Αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο «αντίπαλο» που θα μπορούσε να τύχει σε μια κυβέρνηση, βρίσκεται το Μαξίμου, και δεν είναι άλλος από τη διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Ο μήνας του μέλιτος έχει προ πολλού περάσει, η δύσκολη ώρα της εφαρμογής των πλέον σκληρών μέτρων που έχει συμφωνήσει με τους Θεσμούς έφθασε και η εποχή που οι πολίτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στήριξης του Αλ. Τσίπρα, στον «αγώνα» του κατά των δανειστών, ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Βρε… βρε… ρε…. τι «μπουμπούκια» βγάζει το ΚΚΕ…!!!!!!!! Γειά σου Κατρούγκαλε με τις Α.Ε. σου… μήπως και με τις επιδοτήσεις σου;;;;

«Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε.» είχε συσταθεί με υπογραφη του
«πράσινου» Ρέππα… κι ο Γιώργης ο Κατρούγκαλος ήταν προεδράρα…


Γεια σου Προεδράρα μου…

Μήπως η Α.Ε. σας, έπαιρνε και … επιχορηγήσεις από τας Ευρώπας;
Και αν ναι, πόσα πήρατε πουλάκι μου;

Ταμείο "αρπαγής" υδρογονανθράκων και ελληνικών περιουσιακών στοιχείων δημιουργούν οι δανειστές!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

"Χέρι" στον ελληνικό ενεργειακό και ορυκτό πλούτο βάζουν οι δανειστές, ενώ ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας δανεισμός αφού την ανακαιφαλιοποίση των τραπεζών αλλά και τα χρήματα για τις επενδύσεις θα τα δώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες από τα έσοδα του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.

Ελλάδα, μονάδα μέτρησης... καταστροφών.


  • «Είναι η Κένυα η Ελλάδα της Αφρικής;», αναρωτήθηκε στο εξώφυλλό της η νοτιοαφρικανική εφημερίδα "Αfrican Independent" την περασμένη εβδομάδα, καθώς η χώρα της ανατολικής Αφρικής βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους της!«Φαντάσου την Ελλάδα, αλλά σε ακόμη πιο τρελό, κολοσσιαίο βαθμό», σχολίασε Βραζιλιάνος οικονομολόγος στους New York Times για το... τεράστιο χρέος του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας του.

Ομαδικά τεστ IQ στη Θεσσαλονίκη για την εισαγωγή παιδιών στη MENSA!

Η διεξαγωγή στην Θεσσαλονίκη των επόμενων ομαδικών τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, θα γίνει την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 στις 16:00 και στις 17:30, στο Αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156.
Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη για τους υποψήφιους.

Άγιος Δημήτριος "ο Μυροβλύτης"

 Άγιος ΔημήτριοςΑπό τους ενδοξότερους και δημοφιλέστερους αγίους της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο. Είναι πολιούχος της Θεσσαλονίκης, στην πόλη που γεννήθηκε, έζησε και μαρτύρησε. Η μνήμη του εορτάζεται (και από τους Καθολικούς) στις 26 Οκτωβρίου

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/10/2015


                               
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.