Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Κάτω ρε τα χέρια από τον καναπέ της γιαγιάς μου.

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που έχει καταρτίσει το υπ. Δικαιοσύνης και
έχει αποσταλεί στο κουαρτέτο προς έγκριση στο πόθεν έσχες θα πρέπει να δηλώνονται στο εξής – εκτός από το περιεχόμενο των θυρίδων – ακόμα και τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας που κάθε πολίτης έχει στο σπίτι του!

Πρόκειται γαι τα περιεχόμενα των θυρίδων σε τράπεζες και ιδρύματα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και τα εκτός πιστωτικών ή άλλων ιδρυμάτων φυλασσόμενα μετρητά, τιμαλφή και πολύτιμα είδη, πολύτιμα μέταλλα ή πολύτιμοι λίθοι!


Φυσικά πρόκειται για πολύ γενικόλογες εκφράσεις που με διασταλτική ερμηνεία μπορούν να επεκταθούν μέχρι και σε παλαιά βιβλία και καρέκλες ή έπιπλα-αντίκες.


Τα μετρητά που βρίσκονται στο σπίτι θα δηλώνονται αν ξεπερνούν τα 15. 000 ευρώ και τα τιμαλφή - κοσμήματα και αντίκες της γιαγιάς αν ξεπερνούν τα 30. 000 ευρώ ανά οικογένεια.


Σύμφωνα πάντως με τον κώδικα τραπεζικής δεοντολογίας, «κάθε θυρίδα θησαυροφυλακίου αποτελεί προσωπικό χώρο του μισθωτή της και είναι απαραβίαστη, τόσο από την τράπεζα όσο και από κάθε τρίτο».


Πως θα ξέρει η Εφορία την αξία των κοσμημάτων που έχουν οι Ελληνίδες στα σπίτια τους; Ακόμα και οι ίδιες πως θα το γνωρίζουν; Θα φωνάζουν εκτιμητή από το ΥΠΟΙΚ;


Γιατί να εμπιστευθούν στην τελική, και το ίδιο το ελληνικό (κατ' όνομα) κράτος που ελέγχεται πλέον από τους δανειστές και αύριο μπορεί να ζητήσουν φόρο κατοχής κοσμημάτων, βιβλίων, επίπλων, πινάκων, κάδρων κλπ.


Και εν τέλει η Εφορία πως θα ξέρει αν οι πολίτες δηλώνουν αληθινά στοιχεία; Θα εισβάλλουν στα σπίτια τους για επαλήθευση ;


Μετά την προσπάθεια επιβολής πλαστικού χρήματος με το οποίο θα ελέγχονται οι καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, τα προσωπικά τους ιατρικά δεδομένα και θα αποκαλύπτεται μέχρι και το ψυχολογικό τους προφίλ, χτυπούν πλέον τον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Το σπίτι είναι ιερό, και γι'αυτό οι δανειστές θέλουν να καταρρεύσει σαν έννοια στην ελληνική κοινωνία.


http://www.zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου