Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 15-10-2015







Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα....ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ - ΝΤΟΥΕΤΟ (ΦΑΝΑΡΑΣ - ΧΑΛΚΙΑΣ)


Ελληνική ταινία:Αμφιβολίες


Τι δουλειά έκαναν οι μεγάλοι πολιτικοί της εποχής μας πριν γίνουν ...πολιτικοί (εικόνες)






Δύσκολο να φανταστεί κανείς τους διάσημους σύγχρονους πολιτικούς στη νεότητά τους. Υπήρξαν ωστόσο νέοι και πέρασαν δια πυρός και σιδήρου πριν φθάσουν στα ανώτερα σκαλοπάτια της εξουσίας.

Ο καφές κοντεύει να εξαφανιστεί

Εάν μια μέρα ζητήσετε να πιείτε καφέ και σας πουν ότι τελείωσε, μην βιαστείτε να απαντήσετε: «Και γιατί δεν αγοράζουμε;». Επειδή ίσως...
εκείνη να είναι η μέρα που το λατρεμένο ρόφημα θα έχει όντως τελειώσει. Για πάντα.
Η Αντρέα Ίλι, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας καφέ Illy, είπε στο Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα ότι η παγκόσμια παραγωγή καφέ θα πρέπει να φτάσει από 40 έως και 60 εκατ. σακούλες την επόμενη δεκαετία, έτσι ώστε να αντεπεξέλθει στη ζήτηση.

Έτσι θα απαλλαγείτε από το νύχι που μπαίνει μέσα στο δέρμα

Ένα νύχι του ποδιού που αναπτύσσεται ανώμαλα και μπαίνει
μέσα στο δέρμα, μπορεί να είναι κάτι πολύ κουραστικό και επώδυνο. Το νύχι που “γυρίζει προς τα μέσα” είναι μια μόνιμη ενόχληση που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, πύον και σημαντικό πρόβλημα στο περπάτημα, στο τρέξιμο και στην επιλογή ενός παπουτσιού που θα σας ανακουφίσει.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ...

...ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...
 Στους ελέγχους στην «λίστα Λαγκάρντ» αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...
Τρύφων Αλεξιάδης με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται αυτή την ώρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ! Ποια ΙΧ δεν θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας (αναλυτικοί πίνακες)

Στο υπουργείο Οικονομικών φαίνεται πως καταλήγουν στην απόφαση να
μην αλλάξουν για το 2016 τα τέλη κυκλοφορίας. Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώσουν για τέλη το ίδιο ποσό που κατέβαλαν και πέρυσι. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που έχουν στην κατοχή τους «πράσινο» αυτοκίνητο και δεν πληρώνουν καθόλου τέλη κυκλοφορίας.

Τι μας περιμένει με το περιουσιολόγιο

Γκρίζες ζώνες υπάρχουν γύρω από τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του περιουσιολογίου. Η οικοδόμηση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου της εφορίας έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και  όπως δείχνουν δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου μέχρι το τέλος του έτους το έργο που φιλοδοξεί να επιφέρει το καίριο πλήγμα στη φοροδιαφυγή θα έχει μπει σε φάση παραγωγικής λειτουργίας.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ Καληνύχτα Ελλάδα!!!!! Πολυνομοσχέδιο "οικονομικός Αρμαγεδώνας" για τα νοικοκυριά - Δεν μένει τίποτα όρθιο

Αυτό που έφερε στη Βουλή για ψήφιση η κυβέρνηση δεν είναι απλά ένα πολυνομοσχέδιο, αλλά ένας οικονομικός Αρμαγεδώνας για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η «ταφόπλακα» για την ελληνική κοινωνία που επί πέντε χρόνια στενάζει στα μνημόνια που επιβάλουν οι δανειστές και τώρα δέχεται τη χαριστική βολή.

Πλαστικό χρήμα παντού. Πού θα απαγορεύονται τα μετρητά

Πλαστικό χρήμα παντού - Συστήνεται ομάδα εργασίας για την προώθηση της χρήσης ηλεκτρονικών συναλλαγών - Ποια η βασική αποστολή της - Σε πλήρη εξέλιξη τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση της χρήσης μετρητών - Όλα θα πρέπει να είναι έτοιμα έως τα τέλη του 2015

ΔΕΝ αλλάζουν τα τελη κυκλοφορίας ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας φέτος. Όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχει ο χρόνος για μία σοβαρή και σωστή αλλαγή των τελών κυκλοφορίας και η όποια αλλαγή μετατίθεται για τον επόμενο χρόνο ώστε να είναι σοβαρή και μελετημένη και, όπως έλεγε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσαρμοσμένη στη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί, ώστε να βοηθηθούν πολίτες με χαμηλό εισόδημα να πάρουν πίσω τις πινακίδες.

ΜΕΙΩΣΗ 18% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Nέα προαπαιτούμενα που δυσκολεύουν την έξοδο στη σύνταξη, αναστολή ευεργετικών διατάξεων ...
και περικοπές για τους νυν και τους μελλοντικούς συνταξιούχους έως 18% θα περιλαμβάνουν τα δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή έως τις 15 Νοεμβρίου υπό την πίεση και των προβλέψεων του ΔΝΤ, το οποίο αναμένει περαιτέρω συρρίκνωση των συνταξιοδοτικών δαπανών στην Ελλάδα.

«Ας υποθέσουμε ότι μια μάγισσα σας μεταμορφώνει σε μικρό ζώο ή σε κάποιο άλλο πλάσμα»

«Ας υποθέσουμε ότι μια μάγισσα σας μεταμορφώνει σε μικρό ζώο ή σε κάποιο άλλο πλάσμα»


Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς


«Ένα βράδυ η γιαγιά μου κάπνιζε το μαύρο της πούρο, ενώ εγώ μισοκοιμόμουν μακάρια στη ζεστή αγκαλιά της». (Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων, Ε’-Στ’ Δημοτικού, σελ. 85).

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.