Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Καιρός:για Τετάρτη 14-10-2015







Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα ασθενών βροχών σε ορεινά κυρίως τμήματα, περιμένουμε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα....Greek Byzantine TeriRem (Fanaras - Chalkias)


Ελληνική ταινία:Ένας Άντρας Με Φιλότιμο


Λωτός: "Το μήλο της Ανατολής", διατροφική αξία

O Λωτός ήταν γνωστός στην αρχαιότητα, στους μετέπειτα χρόνους σχεδόν λησμονήθηκε και άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός και πάλι μόλις τα τελευταία χρόνια...
 Χάρη στη λεπτή και χαρακτηριστική γεύση του, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους αρχαίους λαούς.
Είχε ονομαστεί ως η «τροφή των θεών». Πατρίδα του Λωτού είναι η Κίνα, όπου ονομαζόταν "μήλο της Ανατολής». Από την Κίνα εξαπλώθηκε και στην Ιαπωνία όπου θεωρείται εκλεκτή λιχουδιά.

Σπαθόλαδο: Το αρχαίο βάλσαμο των Σπαρτιατών -Για αυτό ήταν πάντα σε ετοιμότητα!

Μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τη ζάχαρη
Το σπαθόλαδο (hypericum oil ή βάλσαμο ή St John’s wort oil) είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο και καλλυντικό με σπουδαίες ιδιότητες για τον άνθρωπο!

Το περίφημο βάλσαμο των αρχαίων Σπαρτιατών είναι ιδανικό για πληγές και χτυπήματα, μώλωπες, εκχυμώσεις, στραμπουλήγματα, εγκαύματα, φλεγμονές, τσιμπήματα.

Πώς βγήκε η φράση «λεφτά με το τσουβάλι»

Όταν θέλουμε να μιλήσουμε για μεγάλη ποσότητα χρημάτων, χρησιμοποιούμε τον όρο «λεφτά με το τσουβάλι». Για παράδειγμα για...
κάποιον που έχει πάρει πάρα πολλά χρήματα, λέμε πως έχει «λεφτά με το τσουβάλι». Επίσης, όταν για την αγορά ενός πράγματος δώσαμε αρκετά χρήματα, λέμε ότι δώσαμε «ένα τσουβάλι λεφτά».

Ἀπομένουν μόνο ἐλάχιστα δευτερόλεπτα ἀπό τό τυχαῖο περιστατικό πού θά προκαλέσει κοινωνική ἔκρηξη!

Ξεχειλίζει… ἡ ὀργή τοῦ λαοῦ!
Τά θρησκευτικά ἀποτελοῦν τόν πάγιο στόχο κάθε ἡγεσίας τοῦ ὑπουργείου Παιδείας καί Θρησκευμάτων
Τοῦ Διονύση Μακρῆ

Σχεδὸν τὸ μισό τοῦ ἐκλογικοῦ σώματος γύρισε ἐπιδεικτικὰ τὴν πλάτη κατὰ τὴν τελευταία ἐκλογικὴ ἀναμέτρηση τῆς 20ης Σεπτεμβρίου καὶ κατὰ τὴ λαϊκὴ ρήση «ἔφτυσε κατάμουτρα» αὐτὸ τὸ ἀπάνθρωπο τυραννικὸ καὶ δικτατορικὸ πολιτικὸ σύστημα τῆς ἀνομίας,

Υπάρχουν πολλοί τρόποι..

     ..για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον
οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας.    Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Είχα έναν μαύρο σκύλο, τον έλεγαν κατάθλιψη (βίντεο)


Ένα συγκινητικό βίντεο για την κατάθλιψη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Στη χειρότερη μορφή της, η κατάθλιψη μπορεί να είναι μία τρομακτική και εξουθενωτική κατάσταση. Εκατομμύρια άνθρωπο στον κόσμο ζουν με κατάθλιψη. Πολλά άτομα και οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν για αυτό που περνούν και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για βοήθεια.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2007-2013 ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ..

Στα 275 ανέρχονται τα έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013, που προβλέπεται να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ...
Σύμφωνα με τα σενάρια εξυγίανσης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-13, που έχουν επεξεργαστεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, προβλεπόταν η απένταξη 1.404 έργων από τα επιχειρησιακά προγράμματα. Από αυτά, έχουν ήδη απενταχθεί 917 έργα.

Παχύσαρκα ή υπέρβαρα το 44% παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα!



  • Τραγικά είναι τα ποσοστά παχυσαρκίας σε παιδιά και εφήβους στη χώρα μας, σύμφωνα με νέα μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας. Η μελέτη COSI βασική για την προσέγγιση της νόσου, έγινε σε... επιλεγμένα 500 σχολεία σε όλη τη χώρα, σε σύνολο 5.682 παιδιών. Το 48% των παιδιών ήταν ηλικίας 7 ετών και το 54% των παιδιών ήταν ηλικίας 9 ετών.

Δείτε τα ένσημά σας από το σπίτι μέσω Ίντερνετ


ενσημα

Πρόσβαση στα 21 τελευταία ασφαλιστικά έχουν 5.600.000 ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας:   http://www.atlas.gov.gr.
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:
Πολλές φορές έχετε έρθει αντιμέτωπη με την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι σας και η ώρα που ζητάτε από τα παιδιά σας να τακτοποιήσουν τα παιχνίδια τους είναι η ώρα που συγκρούεστε.

Διαβάστε παρακάτω και την επόμενη φορά παροτρύνετε τα παιδιά σας να διατηρούν το δωμάτιο τους καθαρό και ταχτοποιημένο.

Δώστε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να αποφασίσουν πώς θα τακτοποιήσουν τα πράγματα

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.