Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Καιρός:για Σάββατο 10-10-2015







Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα.... ΤΖΙΒΑΕΡΙ (ΦΑΝΑΡΑΣ- ΧΑΛΚΙΑΣ)


Ελληνική ταινία:ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ


Λ. Ρακιντζής: Αν για 10 χρόνια δεν είχαμε διαφθορά, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας

o-genikos-epitheoritis-dimosias-dioikisis-leandros-rakintzis
Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει, σύμφωνα με …
Ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, είπε, έχουν λιγοστέψει τα φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και έχουν μειωθεί αισθητά τα σχετικά «κόστη» με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το «φακελάκι»: Πριν από τα μνημόνια γιατροί ζητούσαν από τους ασθενείς ακόμα και 5.000 ευρώ, ενώ σήμερα το αντίστοιχο ποσό έχει πέσει στα 300 ευρώ

ΠΡΟΣΟΧΗ- Αφορά όλους όσους πάνε το καλοκαίρι στη Χαλκιδική !!!

Το πιο μεγάλο μποτιλιάρισμα του πλανήτη!

Αυτό συμβαίνει όταν οι Κινέζοι επιστρέφουν στο Πεκίνο μετά τις διακοπές τους -ή, τουλάχιστον, προσπαθούν.

Γιατί μέχρι να φθάσουν στην είσοδο της πρωτεύουσας, περνούν κατά πολύ τα όρια της υπομονής τους...

Αδιανόητο: Δανειστές και κυβέρνηση παρέχουν ασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες! (video)

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Την ώρα που χιλιάδες μικροοφειλέτες απειλούνται άμεσα με κατασχέσεις, η κυβέρνηση – με τις ευλογίες των δανειστών – επιχειρεί να «ξεπλύνει» μεγαλοφοροφυγάδες και χαρίζει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων

Γιατί σβήνουμε κεράκια στα γενέθλια;




Οι αρχαίοι πρόγονοί μας, για να τιμήσουν την Άρτεμη, τη θεά της Σελήνης και του κυνηγιού, είχαν τη

συνήθεια να ανάβουν λαμπάδες και να τις τοποθετούν μαζί με μεγάλα στρογγυλά γλυκά από μέλι στο βωμό της. Το φως από τις λαμπάδες πίστευαν ότι βοηθούσε τη θεά να δει τις βαθιές επιθυμίες όσων προσεύχονταν σε αυτήν.

Δείτε πως θα πάρετε την επιδότηση των 50.000 ευρώ για να ξεκινήσετε μια καινούργια επιχείρηση



Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, που αξιοποιεί πόρους του νέου ΕΣΠΑ, περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών δράσεων, τις οποίες προωθεί, κατά προτεραιότητα, η κυβέρνηση αυτή την περίοδο.

Την προδημοσίευση των νέων προγραμμάτων 

του ΕΣΠΑ 2014-2020γνωστοποίησε ο αρμόδιος υφυπουργός ΕΣΠΑ, κ. Αλέξης Χαρίτσης, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων.

Αυξήσεις-μαμούθ στα εισιτήρια μουσείων, μνημείων..




  • Μεγάλες αυξήσεις που αγγίζουν και σε κάποιες περιπτώσειςξεπερνούν και το 200% (!)ετοιμάζει στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους το υπουργείο Πολιτισμού, στην προσπάθειά του να φέρει περισσότερα έσοδα στο ΤΑΠ, τον εισπρακτικό μηχανισμό του υπουργείου.

Ellinair: Προσφορές για τις πτήσεις Θεσσαλονίκη - Σμύρνη


Προσφορές για τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη προς Σμύρνη οι οποίες ξεκίνησαν από τις 24 Σεπτεμβρίουρίχνει στην αγορά η Ellinair.


Συγκεκριμένα πρόκειται για εισιτήρια το κόστος των οποίων δεν θα ξεπερνά τα.. 100 ευρώ, μετ’ επιστροφής και αφορούν κρατήσεις που θα γίνουν έως τις 30 Νοεμβρίου και ταξίδια έως τις 31 Ιανουαρίου 2016.

Σε ποια ηλικία αφήνουμε το παιδί μόνο του στο σπίτι;

Το να μένει ένα παιδί μόνο του στο σπίτι 
δημιουργεί θαυμασμό, ανησυχία και φόβο. Υπό ποιες προϋποθέσεις και σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει αυτό;
Στην εποχή μας όλο και πιο συχνά συναντάμε παιδιά που μένουν μόνα τους στο σπίτι για κάποιες ώρες, επειδή οι γονείς τους εργάζονται και δεν έχουν άλλη λύση. Όσο και αν φαίνεται παράξενο ή δύσκολο, τα παιδιά, ύστερα από κάποια προετοιμασία, τα καταφέρνουν καλά να εξυπηρετούν τον εαυτό τους, όπως να ζεσταίνουν το φαγητό, να πλένουν τα πιάτα, να προετοιμάζουν τα μαθήματα τους κ.λπ.

Τα ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, που βγάζει στο σφυρί άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ


Από τα 285 ακίνητα που διαθέτει συνολικά, τα οποία έχουν αξία 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, το 
ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να διαθέσει άμεσα τα πέντε προς πώληση.

Αυτό προανήγγειλε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο «Prodexpo» για την ακίνητη περιουσία. Αυτό σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τα συγκεκριμένα ακίνητα.

Kίνδυνοι μέσα και έξω από το σπίτι: Προστατέψτε το παιδί



Το παιδί σας μεγαλώνει πολύ γρήγορα! Ο μικρός εξερευνητής σας δεν σταματάει να τρέχει μέσα στο σπίτι και να επεξεργάζεται οτιδήποτε του κινεί την περιέργεια. Οι γονείς προσπαθούν συνεχώς να επιβλέπουν κάθε του κίνηση και να το κρατούν μακριά από τους κινδύνους.
Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής, δίνει χρήσιμες συμβουλές στους γονείς για το πώς να μάθουν το παιδί τους να μένει μακριά από βασικούς κινδύνους εντός αλλά και εκτός σπιτιού:

ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ανοικτο πανεπιστημιο

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 αρχίζει η περίοδος εγγραφών για τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τη συμπλήρωση των τμημάτων, με 150 συμμετέχοντες και 100 αναπληρωματικούς ενδιαφερόμενους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.