Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Πέμπτη 8-10-2015




Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.

Μουσικό πανόραμα....Άγιε μου έρωτα - Φανάρας Γιωργος


Ελληνική ταινία:Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


Φραγκόσυκα και η μεγάλη διατροφική τους αξία. Κατάλληλα κατά της χοληστερίνης, της αρθρίτιδας, του πονοκέφαλου, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, του καρκίνου, της άμμου στα νεφρά




της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος
Η φραγκοσυκιά είναι κάκτος, παχύφυτος, πολυετής, δενδρόμορφος, πυκνόμορφος, αειθαλής, με βλαστό όρθιο. Η Οπουντία (Opuntia) είναι ένα γένος στην οικογένεια των κακτοειδών (Cactaceae). Το πιο συνηθισμένο μαγειρικό είδος είναι η Οπουντία η ινδική συκή, (Opuntia ficus-indica).

Οι περισσότερες γαστρονομικές χρήσεις του όρου «φραγκοσυκιά» αναφέρονται σε αυτό το είδος. Το γένος έλαβε την ονομασία του για την αρχαία ελληνική πόλη Οπούς (Opus) (Αρχαία Ελληνική: Ὀποῦς), όπου, σύμφωνα με τον Θεόφραστο, φύτρωνε ένα εδώδιμο φυτό το οποίο μπορούσε να διαδοθεί με ριζοβολία από τα φύλλα του.

Η συνταγή θαύμα: Μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους στις αρθρώσεις σας σε 7 μόλις μέρες!

1Θέλετε να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας σε καλή κατάσταση και ταυτόχρονα να εξαλειφθούν πολλά από τα προβλήματα που συνδέονται με αυτές;
Τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτή τη συνταγή, η οποία πραγματικά είναι ένα θαύμα! Εάν έχετε προβλήματα με στις αρθρώσεις, την πλάτη, τα πόδια, ή το λαιμό, αυτή είναι η συνταγή για εσάς:

Ζουράρις: Αι σιχτιρ με τα βλακόμετρα και τα κατιναριά

«Άγγελε, μόνο στο όνειρο μου δίνεις τα φτερά σου;  Αι σιχτίρ πλέον».  

Ξέσπασε ο Κώστας Ζουράρις σχολιάζοντας τα «πάθη» της Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος,  κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως, στη βουλή.


http://olympia.gr/

Μια δασκάλα δεν συμπαθούσε καθόλου ένα μαθητή της. Ώσπου έμαθε το τραγικό μυστικό του…


3355039946_228a7d1251_o

Πριν από πολλά χρόνια σε ένα Δημοτικό σχολείο της Αμερικανικής επαρχίας υπήρχε μια δασκάλα. Το όνομα της ήταν κυρία Τόμπσον.
Την πρώτη μέρα της καινούργιας σχολικής χρονιάς, στάθηκε μπροστά από τα παιδιά της πέμπτης τάξης, τους συστήθηκε και στη συνέχεια τους είπε ένα μεγάλο ψέμα.

ΕΣΠΑ 2014-2020: Οι κλάδοι που θα επιδοτηθούν. Όσα πρέπει να ξέρεις

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ανακοινωθεί πρόσκληση για τα τέσσερα προγράμματα επιχειρηματικότητας του νέου  ΕΣΠΑ 2014-2020, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από 1η Νοεμβρίου.

Οι προδημοσιεύσεις θα επαναδημοσιευθούν εντός της εβδομάδας και το πιθανότερο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνου για το ΕΣΠΑ, στην οποία θα παρουσιάσουμε τα νέα προγράμματα.

H Πυθία και ο Τσίπρας (ανέκδοτο έτσι για την ιστορία)


Αποτέλεσμα εικόνας για πυθια



Ο Τσίπρας θέλει να θέσει ψηφοφορία στη Βουλή για ψήφο ανοχής αλλά δεν είναι και σίγουρος κι έτσι σηκώνεται και πάει στο μαντείο των Δελφών.
Ρωτά λοιπόν την Πυθία τι να κάνει…
Η Πυθία σκέφτεται και τελικά του λέει:

-ΗΒΟΥΛΗΘΑΣΤΗΡΙΞΕΙΤΗΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πότε τα διαδικτυακά παιχνίδια παύουν να είναι…παιχνίδι




Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών βρίσκει απίστευτα γοητευτικό τον κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Μέσω αυτών, το παιδί νοιώθει ότι μπορεί να διευρύνει τον ...κύκλο του, καθώς οι συμπαίκτες του είναι από διάφορες χώρες του κόσμου ενώ η ανταμοιβή του για κάθε ολοκλήρωση αποστολής, του τονώνει την αυτοπεποίθηση.

ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ Δειτε τα ενσημα σας απο το σπίτι μέσω ιντερνετ






Πρόσβαση στα 21 τελευταία ασφαλιστικά έχουν 5.600.000 ασφαλισμένοι μέσω της ιστοσελίδας http://www.atlas.gov.gr.
Το Σύστημα «ΑΤΛΑΣ» είναι το σύγχρονο ολοκληρωμένο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης που συγκεντρώνει την Ασφαλιστική Ιστορία και την Ασφαλιστική Ικανότητα για όλους τους ασφαλισμένους της χώρας. Ειδικότερα, με το «ΑΤΛΑΣ»:

Γλέζος σε Ιερώνυμο: Φροντίστε να έχω εκκλησιαστική κηδεία, να μην αναμειχθούν άλλοι..


  • Την προσωπική φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ζήτησε ο Μανώλης Γλέζος προκειμένου όταν πεθάνει, να ταφεί σύμφωνα με τις παραδόσεις της Ορδόδοξης Εκκλησίας, αποκάλυψε ο Ιερώνυμος.
Η αναφορά του Αρχιεπισκόπου έγινε στην...Ναύπακτο την Κυριακή, κατά τις εκδηλώσεις προς τιμήν του εκεί Μητροπολίτη Ιερόθεου.

Δημοτική Αστυνομία: Ρεκόρ με 2.000 κλήσεις την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας!

 -Θεσσαλονίκη-


Τις 2.000 άγγιξαν οι κλήσεις που έκοψε η δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας, στους παραβάτες οδηγούς. Στην "κορυφή" των παραβάσεων βρίσκονται τα...διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Προσλήψεις- 2.672 μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό


Προσλήψεις- 2.672 μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Oι πρώτες 912 θέσεις θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ οι λοιπές 1.760 αναμένεται να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ στις αρχές του 2016.
Στην επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.672 τακτικών υπαλλήλων στον τομέα της Υγείας προχωρά το υπουργείο. Ο πρώτος διαγωνισμός για την κάλυψη 912 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ με στόχο την κάλυψη των θέσεων μέσα στο 2015, ενώ αναμένεται να «σπάσει» σε δύο προκηρύξεις αναλόγως των ζητούμενων ειδικοτήτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.