Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Τρίτη 6-10-2015




Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ- Επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως αύριο το πρωί



Σειρήνες συναγερμού θα χτυπήσουν αύριο, Τρίτη (06.10.2015), στο πλαίσιο της άσκησης 
«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2015».
Πρόκειται για δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, η οποία θα γίνει ως εξής:

Μουσικό πανόραμα....(καίγομαι και σιγολιώνω- Γιώργος Φανάρας)


Ελληνική ταινία:ΛΟΛΑ


Καινοτόμες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, που δείχνουν το δρόμο της επιτυχίας

Διακρίνονται για την καινοτομία και την τόλμη τους και παρουσιάστηκαν στις “Μέρες Καινοτομίας” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας
Της Σοφίας Χριστοφορίδου
Σε μια εποχή, όπως αυτή που ζούμε, τα καλά παραδείγματα στο χώρο του καινοτόμου επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη μοιάζουν σαν ένα πιθάρι με δροσερό νερό στη μέση της ερήμου. Μπορεί το πιθάρι να είναι μικρό, όμως αν το δεις από μια άλλη οπτική γωνία μοιάζει ολόκληρη πηγή. Πηγή έμπνευσης.

13 πράγματα που δεν κάνουν οι πραγματικά ισχυροί άνθρωποι

Artist: Cig Harvey
Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να αποφύγετε τις παγίδες που σας εμποδίζουν να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητές σας. 

Συμβουλές, όπως, "σκέψου θετικά και καλά πράγματα θα συμβούν" ή "αν προσπαθήσουμε περισσότερο, τα πράγματα θα αλλάξουν", δεν έχουν πάντοτε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Γιορτή κάστανου στο Λιβάδι Θέρμης, με εδέσματα, κρασί και γλέντι (Κυριακή 18 Οκτωβρίου)

Γιορτή κάστανου στη Θέρμη, με εδέσματα, κρασί και γλέντι
Στην κεντρική πλατεία του χωριού Λιβάδι, νότια του Χορτιάτη την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, με χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή ορχήστρα.

Κάθε χρόνο στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης πραγματοποιείται η γιορτή του κάστανου, μια πρωτοβουλία την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών με άφθονα κάστανα, εδέσματα, κρασί, πολύ χορό και γλέντι.

Ποιοι είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής


βουληηηηηηηη

Χωρίς εκπλήξεις, παρά μόνο με επιμέρους διαφοροποιήσεις στον αριθμό των ψήφων, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή αντιπροέδρων και κοσμητόρων της Βουλής.Εξελέγησαν όσοι πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Αντιθέτως δεν εξελέγησαν οι δύο προταθέντες από την Χρυσή Αυγή για τις θέσεις του Ε” αντιπροέδρου (αποτέλεσμα για το οποίο ο κ. Κασιδιάρης είπε ότι θα γίνει ένσταση) και για την θέση του γραμματέα.

Έρχεται ο… ΕΝΦΙΑ εξωτερικού! Πότε θα ισχύσει



Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με το κουαρτέτο, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στο σχέδιο εφαρμογής ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα του εξωτερικού.
Όπως ανέφερε το «Βήμα της Κυριακής», η συνταγή ώστε για πρώτη φορά να επιβληθεί φόρος και σε περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν Ελληνες φορολογούμενοι εκτός της χώρας αλλά ζουν εδώ, αποτελεί αντιγραφή από την Ιταλία και την κυβέρνηση Μόντι (ο πρώην πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επέβαλε το 2011 για πρώτη φορά ένα τέτοιο φόρο, με αποτελέσματα).

«Ο καβγάς ήταν για το πάπλωμα»




Αυτή η φράση, σύμφωνα με την παράδοση, ξεκινά από τις ιστορίες του Ναστραντίν Χότζα, του πανέξυπνου αυτού Ανατολίτη θυμόσοφου που  ο  θρύλος  του  από  πολλά  χρόνια  έχει ξεπεράσει τη χώρα του.
    Λέει, λοιπόν, αυτή η ιστορία πως μια χειμωνιάτικη νύχτα, που ο Ναστραντίν κοιμότανε στο σπίτι του με τη γυναίκα του ακούστηκε έξω στο δρόμο ένας γερός καβγάς

Που πάνε τα τάματα της Τήνου;

Σοκαριστική αποκάλυψη, ύστερα από βαλίτσα που βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η οποία έκρυβε την…
συμφωνία!

Σε «Ιερή» μπίζνα έχουν μετατραπεί τα τάματα της Παναγίας της Τήνου. Κοσμήματα και αναθύματα των χιλιάδων πιστών για παράκλησή ή “ευχαριστώ” λιώνονται στην Τουρκία, επιστρέφουν ως πλάκες χρυσού και στην συνέχεια… το το Ίδρυμα της Τήνου τα πουλά στην τράπεζα της Ελλάδας και εισπράττει μετρητά.

Αλλάζουν όλα σε εφορίες – τελωνεία: Με ραντεβού στον έφορο – «Αστακοί» οι τελωνειακοί


Αλλάζουν όλα σε εφορίες – τελωνεία: Με ραντεβού στον έφορο – «Αστακοί» οι τελωνειακοί

Αλλάζουν όλα σε εφορίες και τελωνεία , σύμφωνα με το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, με στόχο να περιοριστούν οι ύποπτες συναλλαγές μεταξύ εφοριακών και φορολογουμένων στις εφορίες, και να μετατραπούν τα τελωνεία σε πραγματικούς «αστακού» με πλήρες προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Το 63% των Ελλήνων ζει με λιγότερα από 12.000 ευρώ τον χρόνο!


Το 63% των Ελλήνων ζει με λιγότερα από 12.000 ευρώ τον χρόνο!

Αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως και το τέλος Αυγούστου, καθώς το 62,82% εμφανίζει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ.
Η «μετατόπιση πληθυσμού» στα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή».

Όταν είδαμε πως πλένει το μωρό, ΠΑΓΩΣΑΜΕ… Στη συνέχεια όμως, της βγάλαμε το καπέλο! (Βίντεο)

Όταν είδαμε πως πλένει το μωρό, ΠΑΓΩΣΑΜΕ… Στη συνέχεια όμως, της βγάλαμε το καπέλο!Το να κάνεις μπάνιο ένα μωρό, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…

Χρειάζεται υπομονή, πολύ μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία του νερού και πρέπει να το πιάσεις κατάλληλα για να μην σου φύγει από τα χέρια.
Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, η Σόνια Ροκέλ, μια νοσοκόμα από το Παρίσι, έχει ένα διαφορετικό τρόπο για να πλένει τα μικρά!

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/10/2015


                                
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.