Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Καιρός: για Κυριακή 4-10-2015




Τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα δυτικά, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο, στη βορειοδυτική χώρα και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Θεσσαλία, περιμένουμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015.

Μουσικό πανόραμα.... (Φύσηξε τον έρωτά σου - Γιώργος Φανάρας)


Ελληνική ταινία:Με φόβο και πάθος


Όλα όσα ξέρει η Google για μένα


google1984

Γράφει ο Χρήστος Θ. Παναγόπουλος 
Το Σάββατο πήγα σε μια εκδήλωση στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», ύστερα για καφέ στη Στοά Σπύρου Μήλιου στο κέντρο της Αθήνας και μετά βόλτα προς το Μοναστηράκι. Θα μου πείτε: «Και τι μας νοιάζει εμάς;». Εσάς μπορεί όχι, την Google, όμως, τη νοιάζει και μάλιστα πάρα πολύ.Δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων το παρόν πόνημα, που χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της Google μέσω κινητής (mobile) συσκευής.

Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης – Τι είναι / Πλεονεκτήματα- Μειονεκτήματα


σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Τα τελευταία χρόνια, πολλά είναι τα ζευγάρια που ζουν μαζί χωρίς να είναι παντρεμένα και δεν επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία του γάμου -περισσότερο εξαιτίας οικονομικών λόγων αλλά ίσως και από πεποίθηση-, αντιμετωπίζοντας όμως κάποια προβλήματα μια και μέχρι πρότινος δεν αναγνωριζόταν ως νόμιμη η συμβίωση αυτή και δεν είχαν τα προνόμια ενός παντρεμένου ζευγαριού.

Ο Άνθρωπος και η Ελευθερία




Μια φορά και ένα καιρό ήταν ο Άνθρωπος. Ξεκίνησε από το μηδέν. Προόδευσε όμως. Έφτιαξε μηχανές, σπίτια, βελτίωσε τον τόπο ζωής του, πέταξε ψηλά, ταξίδεψε παντού. 
Όμως σε όλη αυτή την διαδρομή κάτι άλλο έψαχνε και δεν μπορούσε να το βρει. Δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό. Αλλά πάντα ότι και να έκανε, πάντα του φαινόταν λειψό. 

Και έτσι αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μήπως και τελικά μπορέσει να βρει αυτό που του έλειπε.

Βάζει ένα μανταλάκι στο αυτί της και το αφήνει για 1 λεπτό! Ο λόγος; Πανέξυπνος!

5Δεν είμαι σαν αυτούς που τρέχουν στο γιατρό κάθε λίγο και λιγάκι όταν νιώσουν λίγο πόνο ή ενόχληση. Έτσι και αλλιώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αντιθέτως, μου αρέσει να έχω λίγο περισσότερο έλεγχο πάνω στον εαυτό μου, όπως αυτές εδώ οι τεχνικές που μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο χωρίς καν να σηκωθώ από την καρέκλα μου.

Απίστευτη ανακάλυψη: Η ασπιρίνη διπλασιάζει την επιβίωση των καρκινοπαθών!

1Σύμφωνα με μια νέα Ολλανδική επιστημονική έρευνα, λίγη ασπιρίνη την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής στους καρκινοπαθείς με όγκους στο γαστρεντερικό σύστημα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάρτιν Φράους του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Λάιντεν, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρκίνου 2015» στη Βιέννη, μελέτησαν στοιχεία για 13.700 ασθενείς και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι τα νέα ευρήματα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω θεραπευτική χρήση της ασπιρίνης σε όλο το εύρος των συγκεκριμένων καρκίνων (παχέος εντέρου, οισοφάγου κ.α.).

Βρέθηκε ο μικρότερος αγνοούμενος της εισβολής στην Κύπρο ...θαμμένος με την πιπίλα του!


  • Συγκλονίζει για μία ακόμη φορά η βαρβαρότητα της τουρκικής εισβολής στην Κυπρό, αφού 41 χρόνια μετά τον «Αττίλα 2» βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου αγνοούμενου της κυπριακής τραγωδίας, ο οποίος ήταν θαμμένος μαζί με την πιπίλα του καθώς ήταν μόλις έξι μηνών.

Δεν θέλουν οι γιατροί να πληρώνονται με πιστωτικές!


Δεν θέλουν οι γιατροί να πληρώνονται με πιστωτικές!

Τη διαφωνία του με το κυβερνητικό σχέδιο πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων μεπιστωτική κάρτα εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Επικαλείται την προμήθεια στις τράπεζες και το γεγονός ότι αρκετοί ασθενείς είναι προχωρημένης ηλικίας…

Αστυνομικοί με ποδήλατα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Ξεκίνησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι περιπολίες αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα. Στην Αθήνα το μέτρο εφαρμόζεται στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενώ σύντομα η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να επεκταθεί στην Κέρκυρα, τη Ρόδο, τα Χανιά και το Ναύπλιο.
Σκοπός, όπως αναφέρει η αστυνομία, είναι η αναβαθμισμένη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επισκεπτών της χώρας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, μέσω της ενίσχυσης της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης

Επιταχύνεται η υλοποίηση της κάρτας του Πολίτη



  • Την αναγραφή των διακριτικών αριθμών του κάθε πολίτη (αριθμός αστυνομικής ταυτότητας, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) στην Κάρτα του Πολίτη προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.Το θέμα απασχόλησε σύσκεψη υπό τον...

Διδάξτε στα παιδιά σας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτό τον κόσμο..!

o-WHITE-PARENT-TALKING-TO-KID-facebookΜπορεί να ακούγεται «τετριμμένο και πολυφορεμένο», αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σήμερα.Ούτε η υγεία είναι
δεδομένη, ούτε η μόνιμη εργασία ούτε η καλή οικονομική κατάσταση.Για αυτό καλό θα ήταν να διδάξετε και το ίδιο και στα παιδιά σας.
Το καλύτερο πρότυπο είστε εσείς.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/10/2015


                                 
              Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.