Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Διδάξτε στα παιδιά σας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτό τον κόσμο..!

o-WHITE-PARENT-TALKING-TO-KID-facebookΜπορεί να ακούγεται «τετριμμένο και πολυφορεμένο», αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο σήμερα.Ούτε η υγεία είναι
δεδομένη, ούτε η μόνιμη εργασία ούτε η καλή οικονομική κατάσταση.Για αυτό καλό θα ήταν να διδάξετε και το ίδιο και στα παιδιά σας.
Το καλύτερο πρότυπο είστε εσείς. Δουλέψτε σκληρά και δείξτε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε. Δεν χρειάζεται να συμβεί ένας θάνατος ή ένα άσχημο γεγονός για να συνειδητοποιήσετε πως άλλα πράγματα είναι σημαντικά στην ζωή όπως η οικογένειά μας και τα παιδιά μας.Αυτό που πιστεύετε αυτό θα υιοθετήσουν και τα παιδιά σας.
Ευχαριστήστε τα παιδιά σας. Αν κάνουν κάτι καλό πείτε τους ευχαριστώ.Έτσι θα καταλάβουν και εκείνα πως πρέπει να ευχαριστούν όσους ανθρώπους έχουν γύρω τους.
Διδάξτε τους την ελευθερία. Μπορεί εμείς να είμαστε ελεύθεροι αλλά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στερούνται στην ελευθερία τους και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Είναι προνόμιο να είμαστε ελεύθεροι και όχι να έχουμε χρήματα.
Ζητήστε τους να ανταποδίδουν μια χάρη, μια καλή κουβέντα κλπ. Βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η αχαριστία. Αν ανταποδίδουμε τις ευγενικές χειρονομίες των άλλων θα είμαστε ευτυχισμένοι αν όχι όλα μπορεί να αλλάξουν σε μια στιγμή.
Δείτε τον κόσμο με άλλα μάτια. Δείξτε τους τα απλά μικρά πράγματα και μιλήστε για αυτά. Το καθαρό νερό, το φαγητό στο τραπέζι, τα καθαρά και ζεστά ρούχα, οι φίλοι. Όλα αυτά τα έχουμε εμείς αλλά πολλοί άνθρωποι δυστυχώς δεν τα έχουν.Δείξτε ευγνωμοσύνη για όλα αυτά.
babyradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου