Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Μουσικό πανόραμα...

Δημήτρης Μητροπάνος - Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη

Ελληνική ταινία:ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ


Μετρήστε με το κινητό σας τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην Αθήνα


Μετρήστε με το κινητό σας τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην Αθήνα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών καλεί τους Αθηναίους να συμμετάσχουν στην πρωτότυπη ευρωπαϊκή πειραματική εκστρατεία iSPEX, που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο πολιτών-παρατηρητών της αστικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι πρώτοι επτά Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία.

 
  • Οι πρώτοι Έλληνες που πατούν το πόδι τους στην Αυστραλία λίγο μετα το 1800 είναι επτά ναυτικοί, που έχουν καταδικασθεί για πειρατεία από τους Άγγλους. 
  • Τα ονόματά τους: Γεώργιος Βασιλάκης, Γκίκας Βούλγαρης, Γεώργιος Λαρίτσος, Αντώνης Μανόλης, Δαμιανός Νίνης, Νικόλαος Παπανδρέας και Κωνσταντίνος Στρομπόλης.

15 νέες γεωτρήσεις ξεκινά στον Πρίνο η Energean

Πετρελαϊκοί κολοσσοί ματαιώνουν τα σχέδιά τους για έρευνες υδρογονανθράκων μπροστά στην κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού», αλλά μία μικρομεσαία εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, σε πείσμα των καιρών, ξεκινά 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο και ακονίζει... τα τρυπάνια της για άλλα δύο «οικόπεδα», στα Ιωάννινα και στο Κατάκολο.

Enfield 8000: Το πρώτο σύγχρονο ηλεκτρικό Ι.Χ. στον κόσμο, ήταν ελληνικό

syn

Ποιο είναι το θρυλικό Enfield 8000, που κατασκευαζόταν στη Σύρο στα μέσα της δεκαετίας του ’70.


Το ντοκιμαντέρ «ανάμεσα σε δυο νησιά», αφηγείται τη μοναδική του ιστορία.
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν στη Σύρο; Ελληνικής έμπνευσης και χρηματοδότησης; Και όμως υπάρχει. Και έχει όνομα και ιστορία.

Ξεκινά από σήμερα το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων του ΟΑΣΘ



Από σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015, αρχίζει η εφαρμογή του χειμερινού προγράμματος δρομολογίων, σύμφωνα με το οποίο θα κυκλοφορούν καθημερινά 520 λεωφορεία έναντι των 419 που κυκλοφορούσαν κατά τη θερινή περίοδο.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και την ορθολογικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου, ιδιαίτερα στις ώρες αιχμής, δεν θα πραγματοποιείται καμία αναχώρηση δρομολογίου πριν από τις 05:00΄ και μετά τις 24:00΄.

Υπέρ του δημοψηφίσματος οι Βρετανοί


Υπέρ του δημοψηφίσματος οι Βρετανοί

Η πλειοψηφία των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστηρίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research αποκάλυψε ότι το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Νέο πρόγραμμα δρομολογίων από σήμερα για τα καραβάκια του Θερμαϊκού

Τα καραβάκια που εκτελούν δρομολόγια στο Θερμαϊκό έγιναν φέτος η αγαπημένη συνήθεια των Θεσσαλονικέων, την οποία μπορούν να απολαμβάνουν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η «Thessaloniki Waterways» ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων που έχει ισχύ από σήμερα, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και το οποίο μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

Ποιοί καί γιατί μᾶς ὁδηγοῦν σέ ἐκλογές;

Αποτέλεσμα εικόνας για εκλογες


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Στο παραπάνω ερώτημα φαντάζομαι ότι υπάρχουν πολλές απαντήσεις.
Η πιο συνηθισμένη είναι αυτή που προβάλουν συνεχώς τα ΜΜΕ και αναφέρει ότι ο κος Τσίπρας χρειάζεται εκλογές για να αποβάλει τους διαφωνούντες και να ελέγξει το ΣΥΡΙΖΑ.
Μην πιστεύετε καθόλου αυτή την εξήγηση.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από ενδεχόμενες εκλογές, θα είναι μειωμένα

EKTAKTO: "Κτύπησαν" κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου στην αιγυπτιακή ΑΟΖ - "Δείχνει" ότι υπάρχει "θησαυρός" και στην ελληνική ΑΟΖ!


ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΚΗΣ ΑΟΖ 

Η ιταλική πετρελαϊκή εταιρία ΕΝΙ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, στην ΑΟΖ της Αιγύπτου.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ που θα φακελώσει και θα αρπάξει την περιουσία των Ελλήνων

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20150829/engine/assets_LARGE_t_942_44210501_type13031.jpgΜε ένα... κλικ στον υπολογιστή, ο έφορος αλλά και οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες θα μπορούν να βλέπουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2016. Αυτό σε περίπτωση που υλοποιηθεί ένα σχέδιο το οποίο έχει εξαγγελθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά που έμεινε στα χαρτιά. 

Κοινωνικός τουρισμός 2015 - 2016: Κάνε κλικ και δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές!

Κοινωνικός τουρισμός 2015 - 2016: Κάνε κλικ και δες αν δικαιούσαι δωρεάν διακοπές!
Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της περιόδου 2015 – 2016.
Το πρόγραμμα θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εκτός εάν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ αποφασίσουν ότι δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την υποβολή αιτήσεων και επιλέξουν να μεταθέσουν την έναρξη του προγράμματος για αργότερα.

Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ για έναρξη επιχειρήσεων από ανέργους


Τέσσερα προγράμματα ΕΣΠΑ για έναρξη επιχειρήσεων από ανέργους

Χρηματοδότηση από 50% έως και 100% ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις ή ήδη είχαν κάνει έναρξη αλλά και μικρών τουριστικές επιχειρήσεων προκηρύσσονται σταδιακά μετά τις εκλογές, καθώς αναμένεται να ανάψει το «πράσινο» φως για τέσσερα νέα προγράμματα του καινούριου ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 280 εκατ. ευρώ
Αναλυτικά οι νέες δράσεις είναι:

Eκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη



Με πλήρη επισημότητα και σεβασμό στην ιστορία, στην εθνική μνήμη, στην ανείπωτη θλίψη αλλά και στην δόξα που εκπορεύονται από το αίμα των αθώων θυμάτων ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 31 Αυγούστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στη μνήμη των 149 θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη.

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/9/2015

                                    
                   Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων. 

Καιρός:Τρίτη 1-9-2015






Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα και εξασθένηση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015.

Καλό Μήνα!


Αποτέλεσμα εικόνας για σεπτεμβριος


Στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, ξεκινάει επίσημα και το φθινόπωρο, με την άφιξη του Ήλιου στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο της τροχιάς του στις 22 του μήνα.
Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης και ο μήνας της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία για μια νέα χρονιά.