Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Nayra: While the Years Are Passing By [The Sound Of Everything]


Μουσικό πανόραμα...

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - Στ΄ Άγιον Όρος

Ελληνική ταινία:ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ


5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις σε κάποιον με κατάθλιψη


Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε νιώσει λύπη ή στενοχώρια παροδικά, για μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι βυθίζονται μέσα σε αυτή τη θλίψη κατά τρόπο ανεξέλεγκτο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν την ξεπεράσουν τόσο εύκολα. Όταν πια φτάνει στο σημείο να αποτελεί ψυχική διαταραχή, τότε το θέμα γίνεται πλέον ιατρικό, καθώς μιλάμε για νόσο και μάλιστα, τη «νόσο του 21ου αιώνα» όπως έχει χαρακτηριστεί.

Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Ανακοινώθηκαν των βάσεων εισαγωγής των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616  (77.054 με το 90%,  15.640 με το 10%, 11.922 με τα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.

Η Γερμανία απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Εμείς;


Η Γερμανία ανέλαβε πρωτοβουλία για την απαγόρευση της καλλιέργειας Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών σε όλη την επικράτειά της, βάσει των νέων κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με έγγραφο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης το περιεχόμενο του οποίου περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters.

Η Ζωή μου όλη..

     Ώστε ''λάθος επιλογή'' η Ζωή;
     Και δεν είναι λάθος επιλογή ο Πάκης! 
     Ο τελειωμένος πολιτικός, ο πολιτικός στα αζήτητα,
     ..που όλο τανιότανε για τα μνημόνια ''μα ξέρετε είναι ολίγον αντισυνταγματικά'',
     ..και μετά όλο τα ψήφιζε:

     ''Με πονάς αλλά μ' αρέσει!''
     Και τώρα ''πρέπει'' να υποκύψουμε στην νεοδημοκρατική συνταγματική του αυθεντία!

Τι είναι τεκμήριο και τεκμαρτό εισόδημα;


τεκμήριο και τεκμαρτό εισόδημα

Αν δεν σας είναι ιδιαίτερα κατανοητές οι έννοιες του τεκμηρίου και του τεκμαρτού εισοδήματος, δείτε εδώ απλά και κατανοητά τι είναι!

Τεκμήριο είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιεί το κράτος, για να υπολογίσει πόσο εισόδημα έχει ένας φορολογούμενος, ανεξάρτητα με αυτά που δήλωσε, βάσει: 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μνημονιακός, μνημονιακότερος, μνημονιακότατος
Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, όμως οι δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) επιχειρούν να καταστήσουν το ερώτημα «Ποιος θα υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο;», κυρίαρχο σ΄ αυτή την αναμέτρηση.

Κοινωφελής εργασία: Αιτήσεις για 19.101 θέσεις – Ξεκινά η τρίτη φάση του Προγράμματος

Σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τη δημιουργία 19.101  θέσεων πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα 5 μηνών στα Υπουργεία, τις Περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Δεύτερη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

robocup

Η ελληνική ομάδα Pandora παρουσίασε το αυτόνομο ρομπότ-όχημά της προορισμένο να επεμβαίνει σε πεδία καταστροφής και να διασώζει επιζώντες, εντυπωσίασε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό που έγινε στην Κίνα

Αυτοί δικαιούνται έκπτωση ή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

ενφιαΣτα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πρέπει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να εισέλθουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Αυτά είναι τα 11 επικουρικά ταμεία που ενοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου



Σαρωτικές αλλαγές και στα ταμεία προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από 1η Σεπτεμβρίου εντάσσονται στο ΕΤΕΑ τα παρακάτω Ταμεία:
1. Οι Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ.
2. Ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΕ.

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εγκαινιαστεί η 80η ΔΕΘ



Προεκλογική θα είναι για ακόμα μία χρονιά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Η 80η ΔΕΘ θα εγκαινιαστεί εν μέσω  προεκλογικού αγώνα και όλα τα κόμματα ετοιμάζονται πυρετωδώς, για την εμφάνιση τους σε αυτή.
Σε αντίθεση με άλλες χρονιές τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και όχι  ο πρωθυπουργός.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/8/2015


                      Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων.

Καιρός:Τετάρτη 26-8-2015



Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο και λίγες μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015.