Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Μουσικό πανόραμα...


Ελληνική ταινία :Η κάλπικη λίρα


Η «Ψωροκώσταινα»: Μία συγκινητική και αληθινή ιστορία που πρέπει να γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες!

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».

Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Οι λόγοι που πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι



Οι επιστήμονες συμφωνούν ότι το να πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού κάθε μέρα βοηθάει στην υγεία μας. Όταν όμως πίνουμε νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:

Η φαγούρα μπορεί να σημαίνει πολλά κι όχι μόνο αθώα...

Ο κνησμός ή η φαγούρα κατά το λαϊκότερον, δεν είναι πάντα κάτι αθώο καθώς μπορεί να αποτελεί το πρώτο σύμπτωμα αλλεργίας ή ακόμα και προεκλαμψίας της εγκύου...
Τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η φαγούρα κρύβει κάτι σοβαρότερο και απαιτεί ιατρική διάγνωση.

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό


Ίσως να προκαλεί εντύπωση, όμως, ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που οι δρόμοι θα είναι προκατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό.
Οι εταιρίες VolkerWessels και KWS Infra έχουν συνεργαστεί για να δημιουργία των πλαστικών δρόμων του μέλλοντος.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ… «ΑΦΑΝΤΟΙ» ΠΟΙΜΕΝΕΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σάββατο 11 Ιουλίου βράδυ στο μοναστήρι της Σουρωτής. Χιλιάδες προσκυνητές προσκυνούν τον Άγιο Παίσιο και ζητούν την ευλογία του και την βοήθεια του...
Δεν θα πω τίποτα για την παρουσία του προκαθήμενου που από πίσω του έτρεχαν ασθμαίνοντες δεκάδες ρασοφόροι να ποζάρουν δίπλα του, γιατί δεν είναι Έλληνας υπήκοος. Την ιδία ώρα παίζονταν οι τύχες και το μέλλον της πατρίδας μας μέσα στον λάκκο των άθεων θηρίων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή είναι η λίστα με τους δημοσιογράφους που φέρονται να πήραν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ




Το koutipandoras.gr αποκαλύπτει τη λίστα που κατέθεσε στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Πάνος Καμμένος με τα media shops, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους που φέρονται να έλαβαν συνολικά 21 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στη λίστα υπάρχουν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα, ποσά με άγνωστους παραλήπτες ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε ορισμένες περιπτώσεις κάποια ποσά δεν έχουν καταλήξει στο σύνολό τους στους αναγραφόμενους παραλήπτες.

Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο για το Ταμείο των 50 δισ. ευρώ


Αυτά προβλέπει το νομοσχέδιο για το Ταμείο των 50 δισ. ευρώ

Η ίδρυση ενός ανεξάρτητου Ταμείου, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ συνολικά με βελτιωμένη διαχείριση, συμπεριλαμβάνεται, στο πλαίσιο της συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής, στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΙΔΟΥ τι είχαν ψηφίσει οι σαμαροπαπανδρέηδες για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας έναντι χρέους

Κατάπτυστη η εκποίηση περιουσίας έναντι χρέους, αλλά καλύτερη από το επαίσχυντο μνημόνιο Σαμαρά – Παπανδρέου
Εννοείται ότι το να υποθηκεύεις τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να αποπληρώσεις ένα παράνομο και επαίσχυντο χρέος που νομιμοποιήθηκε μέσω του πρώτου μνημονίου, είναι ο ορισμός της υποταγής.

Τι αλλάζει σε συντάξεις και όρια ηλικίας


Τι αλλάζει σε συντάξεις και όρια ηλικίας

Σκληρές αλλαγές προβλέπονται στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό καθεστώς, καθώς προβλέπουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μείωση κατά 16% της σύνταξης για κάθε έτος πρόωρης συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών υγείας αλλά και καταβολή μόνο αναλογικής σύνταξης σε όσους συνταξιοδοτούνται πριν από τα 67.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα μέτρα που κατατέθηκε στη Βουλή


Ολόκληρο το νομοσχέδιο με τα μέτρα που κατατέθηκε στη Βουλή

Το Enikonomia δημοσιεύει αποκλειστικά ολόκληρο το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή... 
Διαβάστε ολόκληρο το νομοσχέδιο:
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
«Επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και σύναψη συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ)»
Το παρόν σχέδιο νόμου κατατίθεται σύμφωνα με τους όρους οι οποίοι τέθηκαν στο Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωζώνης κατά την συνεδρίασή του της 12.07.2015, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας κυρώνεται με το άρθρο 1 του κεφαλαίου Α

Oι πολιτικές εφημερίδες 15/7/2015




Oι πολιτικές εφημερίδες 15/7/2015

Καιρός (Τετάρτη 15-7-2015)





Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο και ζέστη στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2015.