Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό


Ίσως να προκαλεί εντύπωση, όμως, ίσως να μην είναι μακριά η μέρα που οι δρόμοι θα είναι προκατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό.
Οι εταιρίες VolkerWessels και KWS Infra έχουν συνεργαστεί για να δημιουργία των πλαστικών δρόμων του μέλλοντος.

Σχεδιασμένοι για να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, οι δρόμοι θα είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό και διαθέτει μια κοιλότητα που επιτρέπει την τοποθέτηση των καλωδίων για τον φωτισμό, ενώ συγχρόνως διαθέτει και σωληνώσεις για την αποστράγγιση των νερών της βροχής.
Το πλαστικό οδόστρωμα θα είναι προκατασκευασμένο, σε κομμάτια, τα οποία θα μπορούν να συναρμολογηθούν όταν φτάσουν στο χώρο τοποθέτησής τους.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο εταιρίες, η καινοτομία που προωθούν έχει όλα τα εχέγγυα ποιότητας, αξιοπιστίας και αντοχής στο χρόνο.

Το πιο σημαντικό, όπως αναφέρει η VolkerWessels είναι το γεγονός ότι οι πλαστικές δρόμοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξει σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται -40 έως και +80 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει τις πλαστικές δρόμους να έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που έχουν οι παραδοσιακοί δρόμοι που είναι κατασκευασμένοι από άσφαλτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου