Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Θωρακισμένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ



Καταθέσεις
Πλήρως προστατευμένες είναι οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ στις ελληνικές τράπεζες καθώς εξαιρούνται ρητά από οποιοδήποτε «κούρεμα» μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2016, συμφωνα με την οδηγια 49 της ΕΕ για το bail in.

Μουσικό πανόραμα...

Για πάντα - Γιάννης Πάριος 

Ελληνική ταινία : ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΙΕΙ


Πόσα ελληνικά τοπωνύμια υπάρχουν στις ΗΠΑ;

Χάρη σε ανθρώπους που υπήρξαν λάτρεις της Αρχαίας Ελλάδας και της Μυθολογίας, οι ΗΠΑ γέμισαν πριν από περίπου δύο αιώνες από ελληνικά τοπωνύμια. Περισσότερες από 100 αμερικανικές πόλεις, χωριά και τοποθεσίες έχουν βαφτιστεί με 45 και πλέον ελληνικά ονόματα, με 16 Αθήνες και 26 Τροίες να κυριαρχούν στους χάρτες. Τα ονόματα που επέλεξαν οι Αμερικανοί είναι πολλά και άκρως ελληνικά, ενώ η προτίμησή τους στους μυθικούς θεούς και ήρωες είναι εμφανής. Έτσι συναντάμε τα ακόλουθα τοπωνύμια επί αμερικανικού εδάφους και πολλά ακόμα…

Ό,τι και να γίνει την Κυριακή τίποτα δεν θα είναι πλέον ξανά ίδιο στη χώρα...


Αποτέλεσμα εικόνας για μαφια


ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ"-ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ

Με μία αγορά "πεθαμένη" από τα capital controls που κανείς δεν ξέρει πότε θα βγούν, με εκβιασμούς από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που ξεπερνούν κατά πολύ σε θρασύτητα αυτές των "κανονικών" νταβατζήδων και με μία σειρά τραγικών Ελλήνων πολιτικών (Γ.Παπανδρέου, Α,Σαμαράς, Φ.Γεννηματά, Ε.Βενιζέλος, κλπ) να παριστάνουν τους τιμητές (!), η Ελλάδα σήμερα, τέταρτη ημέρα με κλειστές τις τράπεζες, δεν έχει πλέον περιθώρια επιστροφής στην προηγούμενη κατάσταση.

Δημοψήφισμα – Πρόντι: Είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ μετά τις αστοχίες της Τρόικας

Δημοψήφισμα – Πρόντι: Είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ μετά τις αστοχίες της Τρόικας
«Είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ μετά από τις αστοχίες της Τρόικας και την έλλειψη μιας ενιαίας στάσης της Ευρώπης. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν για εξεύρεση λύσης», δηλώνει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι.

Νέα αλητεία από την Τρέμη: Έβγαλε στέλεχος και πολιτευτή της ΝΔ ως… αγανακτισμένη στο κοινό! (εικόνες)



Η εικονιζόμενη ξανθιά κυρία που εμφανίστηκε στο πάνελ των Τρέμη – Ευαγγελάτου, με την ίδια την Τρέμη στο πλευρό της, ως πολίτης αγανακτισμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέστρεψε τη χώρα, έχει και μια ακόμα ιδιότητα.
Είναι στέλεχος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας! Η κ. Ευαγγελία (Λίλιαν) Βασιλείου Καρτσάτου ήταν υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και εκλεγμένο μέλος, όπως αναγράφει στο προφίλ της, της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκλονίζει το μήνυμα Ιάπωνα Ορθόδοξου Ιερέα για την Ελλάδα- Αξίζει να το διαβάσετε!



"Ἁπό τήν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα, μας ἔχετε δώσει τὸ φῶς"
Σε μήνυμά του από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ο ορθόδοξος Ιερέας Δημήτριος Τανάκα, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα και σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στη χώρα μας με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, λέγοντας τα εξής:

Ομπάμα εναντίον Μέρκελ: "Δεν θα διαλύσεις το δυτικό σύστημα ασφαλείας" - Στο φως η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν το δημοψήφισμα!

Αποφασισμένος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, να εφαρμόσει σκληρή πολιτική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ ώστε να δείξει ποιος κάνει κουμάντο στην εξωτερική πολιτική και Άμυνα της ΕΕ, και το πρώτο βήμα θα είναι να δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος πριν τη διεξαγωγή
του δημοψηφίσματος!

Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την
λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.


Να σπάσουμε τον φόβο!


Αποτέλεσμα εικόνας για σεφερης

«Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε.
Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε.
Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη.

Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε την ζωή σας.
Εγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη….

Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα.»

Γ. Σεφέρης

Υποτίθεται πως τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για μείωση του δημόσιου χρέους.

Ύστερα από 5 χρόνια το χρέος, σε απόλυτους αριθμούς, έχει μειωθεί από τα 329 δις (114% του ΑΕΠ) στα 324 δις (181% του ΑΕΠ).

Κάτι βρωμάει απαίσια. Πως ήξερε ο Στουρνάρας ότι θα είναι διαθέσιμος από τις 6 Ιουλίου και μετά ;

Η τράπουλα είναι σημαδεμένη;

Μέσα στον ορυμαγδό των ραγδαίων εξελίξεων έχει ξεφύγει μια σημαντική λεπτομέρεια που ίσως δείχνει ένα υπόγειο παρασκήνιο για τον τρόπο και τον πραγματικό λόγο που αποφασίστηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση υπό μη ομαλές συνθήκες και κλίμα τρομοκρατίας.

Χωρίς διόδια στις εθνικές οδούς το Σαββατοκύριακο λόγω δημοψηφίσματος



Χωρίς διόδια θα είναι το Σαββατοκύριακο οι διελεύσεις στους αυτοκινητοδρόμους ενώ ελευθέρας θα έχουν τα οχήματα και στην Αττική οδό την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, λόγω του δημοψηφίσματος. Με έκπτωση 50% θα μετακινηθούν αντίστοιχα οι επιβάτες του σιδηροδρόμου και με 25% του ΚΤΕΛ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης ανακοινώνει ότι προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής θα είναι δωρεάν,

Σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για το «Μάθε που ψηφίζεις»


Σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για το «Μάθε που ψηφίζεις»

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών για το πού θα ψηφίσουν την Κυριακή στο δημοψήφισμα έθεσε σε λειτουργία το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πλέον, παράλληλα με την εφαρμογή «Μάθε που ψηφίζεις», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.ypes.gr), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 213 136 1500. 

Στα βράχια αχάριστοι στα βράχια


Αποτέλεσμα εικόνας για ρια καλφακακου


Γράφει η Ρία Καλφακάκου

Ο  κ. Σαμαράς ως καρικατούρα των γνωστών ηρωίδων του Τσέχωφ, επαναλαμβάνει συνεχώς, αυτό το ανεκδιήγητο σύνθημα που έχει γίνει το μότο της ΝΔ,  στα βράχια-τώρα ποια ακριβώς είναι τα βράχια δεν τόχει καταστήσει σαφές.
Δείχνει πως μάλλον ονειρεύεται  μια καταστροφή της χώρας, για να δικαιωθεί η πολιτική της κυβέρνησής του και να να τιμωρηθούν οι αχάριστοι ψηφοφόροι που τόσο άδικα !  τον εγκατέλειψαν.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/7/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/7/2015

Καιρός (Παρασκευή 3-7-15)

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015.

Καθημερινή υπενθύμιση:Οι λίγοι επενδύουν στην ατολμία μας...

                                          ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ