Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Στα βράχια αχάριστοι στα βράχια


Αποτέλεσμα εικόνας για ρια καλφακακου


Γράφει η Ρία Καλφακάκου

Ο  κ. Σαμαράς ως καρικατούρα των γνωστών ηρωίδων του Τσέχωφ, επαναλαμβάνει συνεχώς, αυτό το ανεκδιήγητο σύνθημα που έχει γίνει το μότο της ΝΔ,  στα βράχια-τώρα ποια ακριβώς είναι τα βράχια δεν τόχει καταστήσει σαφές.
Δείχνει πως μάλλον ονειρεύεται  μια καταστροφή της χώρας, για να δικαιωθεί η πολιτική της κυβέρνησής του και να να τιμωρηθούν οι αχάριστοι ψηφοφόροι που τόσο άδικα !  τον εγκατέλειψαν.

Στο  δημοψήφισμα  της  5 Ιουλίου, δεν ξέρω  πράγματι  τι  εύχεται να συμβεί .
Το  ΝΑΙ   το νιώθει  σαν δικαίωση της μνημονιακής πολιτικής του, έστω και με την απειλή και τον εκβιασμό που λυσσαλέα προσπαθούν να περάσουν τα κανάλια της διαπλοκής, πως  το δημοψήφισμα δεν  γίνεται για την απόρριψη  της υφεσιακής και ταπεινωτικής πρότασης  των δανειστών, αλλά   για την παραμονή στην Ευρώπη.

Το  ΟΧΙ  θα του  δώσει την ευκαιρία να ξαναπεί  το προσφιλές του σύνθημα.Θα ρίξει την χώρα στα βράχια.
Όμως η  πρακτική του φόβου, των εκβιασμών, των ψεμμάτων έχει πολυχρησιμοποιηθεί , και ο κ.Πρετεντέρης και οι συν αυτώ, έχουν γίνει αναξιόπιστοι.
Μετά από 5 χρόνια μνημονίων, οι πολίτες είναι  δύσκολο να εξαπατηθούν.
Η  πρόταση των δανειστών  είναι ολοφάνερο πως οδηγεί τη χώρα  σε μεγαλύτερη ύφεση,σε αύξηση της ανεργίας  και χειροτέρευση της ζωής των  εργαζομένων.
Και γίνεται πια εμφανές και στον πιο αδαή,ποιων τα συμφέροντα προσπαθούν να προστατεύσουν  ο Σόιμπλε και οι δορυφόροι του.
Δεν δέχονται να  φορολογηθούν οι τριγωνικές συναλλαγές ,να  φορολογηθεί ο τζόγος , να δώσουν έκτακτη εισφορά οι  επιχειρήσεις με κέρδη 500.000 ευρώ.
Επιφέρουν ένα ανελέητο χτύπημα του τουρισμού, που είναι  βασική πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία , με 23% ΦΠΑ σε εστίαση και ξενοδοχεία-ακόμα και με την προτεινόμενη υποχώρηση για 13% στα ξενοδοχεία . Και ζητούν μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ως ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εννοούν την συνεχή αύξηση του χρέους και  ένα ζοφερό μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Τη δημοκρατία την χλευάζουν και ζητούν πλήρη υποταγή.

Ένα περήφανο ΟΧΙ   ,θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα,θα είναι ένα μήνυμα  πως δεν παίζουν με την την αξιοπρέπεια ενός λαού,  και  θα βοηθήσει την επιστροφή της Ευρώπης στις θεμελιώδεις αξίες  της δημοκρατίας και του διαφωτισμού.

Και  η χώρα θα αποφύγει να πέσει στα βράχια της όλο και σκληρότερης λιτότητας, της αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων,της υποταγής των λαών και των κοινωνιών στα κέρδη των αγορών.


από τα e-mail μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου