Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ


Ελληνική ταινία : Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος(1960)


Το φιλί της ζωής στον υπάλληλο της ηλεκτρικής εταιρείας, που χτυπήθηκε με 4 χιλιάδες βολτ. Η φωτογραφία κέρδισε βραβείο Πούλιτζερ...


Randall-Champion-the-Survivor-J.D.-Thompson-the-Saviour-1967

Τον Ιούλιο του 1967, ο φωτογράφος Ρόκο Μοραμπίτο επέστρεφε από μία αποστολή, όταν είδε έναν ηλεκτρολόγο σκαρφαλωμένο σε μια κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος. Αποφάσισε να σταματήσει να τον φωτογραφήσει, γιατί του περίσσευε λίγο φιλμ στην κάμερα. Τράβηξε μερικές φωτογραφίες και ξαφνικά, είδε τον άντρα να πέφτει από την κολόνα και μένει κρεμασμένος από τη ζώνη ασφαλείας. Πριν προλάβει να αντιδράσει, ένας άλλος ηλεκτρολόγος σκαρφάλωσε στην κολόνα, έπιασε τον λιπόθυμο συνάδελφό του και άρχισε να αναπνέει στο στόμα του. Ο Μοραμπίτο, αφού κάλεσε ασθενοφόρο, έστρεψε πάλι την κάμερα προς τους δύο άντρες. Η εικόνα που απαθανάτισε έκανε το γύρω του κόσμου και κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ. Ο λιπόθυμος άντρας ονομαζόταν Ράνταλ Τσάμπιον, ενώ ο σωτήρας του, Τζέι Ντι Τόμσον.

Το διάσημο μωρό των παιδικών τροφών της Gerber έγινε 85 χρόνων! Απέκτησε οκτώ εγγόνια και τρία δισέγγονα...


gerber-baby

Ποιος δεν θυμάται το λογότυπο της μεγάλης αμερικανικής φίρμας παιδικών τροφών GERBER, τη φατσούλα δηλαδή ενός στρουμπουλού μωρού με μεγάλα μάτια και μάγουλα; Λίγοι ξέρουν ότι το πρόσωπο που κόσμησε τις συσκευασίες της GERBER από το 1931 ανήκει σε πραγματικό άνθρωπο και συγκεκριμένα, στην 85χρονη σήμερα Αν Τέρνερ Κουκ (An Turner Cook).

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά και διαβάστε...

Γνωρίζετε την αξία της Ελλάδας; Πάρτε βαθιά και διαβάστε...1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

Αυτές είναι οι περιοχές της χώρας μας που δυστυχώς «θερίζει» ο καρκίνος...


Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες...
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Φαρμακευτική έδινε «δωράκια» 20.000 ευρώ σε γιατρούς για να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της

Φαρμακευτική έδινε «δωράκια» 20.000 ευρώ σε γιατρούς για να συνταγογραφούν τα σκευάσματα της
Ποινική δίωξη σε βάρος 4 εκπροσώπων της Μπάγιερ ΕΛΛΑΣ για ενεργητική δωροδοκία από κοινού σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε το τμήμα της διαφθοράς υπό την κ. Ελένη Ράικου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 3% ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, αλλά το ειδικό βάρος των επιστημόνων της, διεθνώς, είναι δυσανάλογα ...
μεγάλο σε σχέση με το μέγεθός της. Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%. Ομως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν αύριο οι ψεκασμοί για τα κουνούπια



Ξεκινούν αύριο οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθώς σήμερα υπογράφονται οι σχετικές συμβάσεις στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος.
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ιωάννα Τζάκη, η Περιφέρεια έχει λάβει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είναι συνεπής στις ημερομηνίες που είχε θέσει ως χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της διαδικασίας.

''Απόβαση'' από 45 bloggers του τουρισμού αύριο στη Θεσσαλονίκη για να γράψουν για αυτήν



Σαράντα πέντε bloggers του τουρισμού, από Ευρωπαϊκές χώρες, Κίνα και Βραζιλία -  12 χώρες στο σύνολο - φτάνουν σήμερα στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να την γνωρίσουν από κοντά, να την φωτογραφίσουν και να γράψουν για αυτήν στα blog τους και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα στα οποία συμμετέχουν.
Η επίσκεψη αυτή, με την ονομασία ''Θεσσαλονίκη, νέα στην καρδιά'', οργανώθηκε από την MKO, Maketing Greece, που εδώ και λίγο καιρό διαθέτει περιφερειακό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά γραφεία, ξεναγούς κλπ).

Tέθηκε σε λειτουργία το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης



Στην υπηρεσία των ανέργων και ανασφάλιστων πολιτών της Θεσσαλονίκης, τέθηκε ακόμη ένα κοινωνικό ιατρείο.
Ο λόγος για το κοινωνικό ιατρείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι» της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επί της οδού Παπαγεωργίου 3, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

"Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας" - Συγκεντρώσεις στον Λευκό Πύργο και σε όλη την Ελλάδα



Με το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας. Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» πολίτες – χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλούν συγκεντρώσεις την Τετάρτη 17/6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, τον Λευκό Πύργο και σε άλλες πλατείες της χώρας.
Το κάλεσμα για την πλατεία Συντάγματος είναι στις 19.30 ενώ για τον Λευκό Πύργο στις 20.00, ενώ υπάρχει κινητοποίηση και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Φρανκφούρτη!

Μέχρι πότε πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι υποψήφιοι για το Εμπορικό Ναυτικό



Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού λήγει στις 09-7-2015 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ.
Για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΠΟΥΝΤ, λήγει στις 13-8-2015.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/6/2015

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/6/2015

Καιρός (Τρίτη 16- 6-15)

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη.
Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. 
Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς κελσίου.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία: